Se video fra Kulturnatten i DI længere nede.

14.10.17 DIB Nyheder

Video: Kulturnattens gæster møder virksomhederne

På Kulturnatten i København bød Dansk Industri (DI) og danske virksomheder indenfor. Se video og hør, hvordan gæsterne blev klogere på, hvad de laver.

Let’s go global

Det var temaet til Kulturnatten hos DI, som i år havde rekord mange besøgende. Over 4400 mennesker lagde vejen forbi Industriens Hus fredag aften, og her kunne de mange gæster møde forskellige danske virksomheder, som alle sælger deres produkterer til udlandet og er en del af en globaliseret verden. 

En af dem var pelsvirksomheden Kopenhagen Fur, som eksporterer det meste af deres skind. Hos dem kunne gæsterne prøve pelsjakker på en rød løber.

Projektleder Pernille Munk Christensen fortæller, at hun oplevede, at gæsterne gik fra Kulturnatten i DI med mere viden om, hvad danske virksomheder egentlig beskæftiger sig med.

- Gæsterne blev overraskede over, hvor meget vi eksporterer. Vi sælger det meste af vores skind til udlandet. Det tror jeg ikke, mange vidste i forvejen, siger Pernille Munk Christensen.

En anden virksomhed, der var med til Kulturnatten i DI, var teknologivirksomheden Terma. De leverer løsninger til det danske forsvar. Også hos dem blev gæsterne klogere på, hvad virksomheden laver.

- Folk tror, at det, vi laver, er meget hemmeligt, fordi vi laver løsninger til forsvaret. Men sådan er det jo slet ikke. Og så overrasker det dem faktisk også, at al vores produktion foregår i Danmark, siger marketingchef i Terma, Tonny Heelsberg Pedersen.

Hos Terma kunne gæsterne prøve en VR-flysimulator. Her demonstrerede de, hvordan piloter ved hjælp af virksomhedens teknologi kan høre, hvor missiler komme fra og undgå at blive ramt.

Læs også: Video - Demokrati, virksomheder og unge i gummistøvler

”Det er et spændende hus”

Rigtig mange gæster var på rundvisning i Industriens Hus under Kulturnatten. En tur, som ellers sjældent er åben for offentligheden. Netop det - at komme ind i glashuset - trak Solveig Simonsen og Marianne Jørgensen til Kulturnatten i DI.

- Jeg synes, det er spændende at være her. Jeg har længe gerne villet inden for dørerene, for det er et spændende hus, siger Solveig Simonsen

-Vi valgte det faktisk, fordi vi synes, det er et spændende hus, og vi ville gerne se, hvad der foregår herinde. Jeg kan ikke huske, at det har været åbent før, siger Marianne Jørgensen.

Udenfor kunne gæsterne spille computerspil på DI’s facade, og her var også mange mennesker forbi.

Gæsterne blev overraskede over, hvor meget vi eksporterer. Vi sælger det meste af vores skind til udlandet. Pernille Munk Christensen, projektleder, Kopenhagen Fur
Video: Marie Victoria Nedergaard
Marianne Nygaard Ditlefsen

Marianne Nygaard Ditlefsen

Chef for Medlemsindsatser

  • Direkte +45 3377 3162
  • Mobil +45 2671 6545
  • E-mail msoe@di.dk

Relateret indhold