Se videodagbogen fra Abu Dhabi længere nede.

15.10.17 DIB Nyheder

Videodagbog: Åbning af WorldSkills 2017

Erhvervsuddannelseschef Lone Folmer Berthelsen rapporterer (næsten) live fra Abu Dhabi, hvor 15 danske lærlinge er i kamp med resten af verdens dygtigste håndværkerlærlinge.

Video: Rasmus Bach Hansen, Industriens Uddannelser

Lørdag slog WorldSkills 2017 dørene op i Abu Dhabi for Verdensmesterskaberne for unge under 22 år, som har dygtiggjort sig indenfor erhvervs- og håndværksfagene. Åbningen, der blev afholdt i Du Arena, bød på de 56 landsholds indmarch, afgivelse af Skills-eden af repræsentanter for de konkurrerende lærlinge, eksperterne, dommerne og lærlingenes undervisere og et flot underholdningsshow. Forestil dig åbningen af Olympiaden i sportens verden - sådan er åbningen af WorldSkills.

I år deltager mere end 1.300 unge fra kloden rundt, som vil skulle konkurrere inden for 51 fag. Disse unge vil i de kommende fire dage byde på det bedste, de har. Resultatet af mange timers arbejde, vovemod og evnen til at gøre sig umage.

På fredag har vi resultatet over, hvem der har vundet guld, sølv og bronze. Men uanset, om det bliver til medaljer eller ej, har alle 1.300 af de unge fået en oplevelse for livet og fået bekræftet, hvor gode de er - også til at holde hovedet koldt, når der skal leveres på tid og med mange mennesker og begivenheder omkring sig.

Uden for indgangen til DU-arenaen og inden den store åbningsceremoni mødtes jeg med formanden for SkillsDanmark Jesper Juul Sørensen. Jesper kom lige fra det danske landsholds træningslejr og kunne fortælle, at stemningen er god og trangen til at komme i gang er høj, og Jesper tror på, at Danmarks vigtigste landshold har muligheden for flotte placeringer.

Danmark stiller med 15 deltagere, heriblandt inden for CNC drejning, karrosseri og personvognsmekaniker.

Vi vender tilbage igen - og næste gang med de første meldinger fra konkurrencerne.

Læs også: Danmarks vigtigste landshold klar til kamp

Uanset, om det bliver til medaljer eller ej, har alle 1.300 af de unge fået en oplevelse for livet og fået bekræftet, hvor gode de er - også til at holde hovedet koldt, når der skal leveres på tid og med mange mennesker og begivenheder omkring sig. Erhvervsuddannelseschef Lone Folmer, DI
Lone Folmer Berthelsen

Lone Folmer Berthelsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4818
  • Mobil +45 4032 0943
  • E-mail lofb@di.dk

Relateret indhold