Se interviewet med René Kling Hansens familie og hans chef i Valmont SM A/S længere nede.

16.10.17 DIB Nyheder

Videodagbog: Familien bakker op om René

Erhvervsuddannelseschef Lone Folmer Berthelsen har mødt industritekniker René Kling Hansens familie til WorldSkills i Abu Dhabi. Hans forældre har hele vejen været åbne for, at deres børn valgte den vej, der ville gøre dem glade hver dag, uanset hvilken uddannelsesvej, de måtte vælge.

Video: Rasmus Bach Hansen, Industriens Uddannelser

Blandt de danske deltagere på Danmarks vigtigste landshold til WorldSkills 2017 i Abu Dhabi, er den 21-årige industritekniker René Kling Hansen fra Haderslev. René går til dagligt på Syddansk Erhvervsskole og er i lære hos Valmont SM A/S. Han har tidligere deltaget to gange ved DM i Skills, der er danmarksmesterskaberne for unge på erhvervsuddannelser. Her har han præsteret flotte resultater i særligt drejedelen af konkurrencen og med erfaring i at præstere under pres, er konkurrencesituationen ham ikke helt fremmed.

Læs også: Videoportræt: René er en del af Danmarks lærlingelandshold

Med i Abu Dhabi møder jeg også René's familie, hvor mor, far, søster og hendes kæreste er med til René's oplevelse for livet og for at støtte op - både ved banden, når René er i konkurrence, og når René skal lade op til næste dags kamp.

René's søster er også gået den faglærte vej som bygningsmaler. Hun har, da hun til sin svendeprøve blev tilbudt et fast job i sin censors (skuemesters) virksomhed, endvidere bygget ovenpå sin erhvervsuddannelse med en erhvervsakademiuddannelse som bygningskonstruktør entreprise.

Mange forældre er usikre på, om det at tage en erhvervsuddannelse er en god vej at gå. Særligt, hvis sønnen eller datteren, udover at have evnerne og interessen for at arbejde konkret og praktisk, også er bogligt stærk. Men ikke forældrene i Kling Hansen familien. De er selv henholdsvis bogholder med eget firma og maskintekniker og har hele vejen været åbne for, at deres børn valgte den vej, der ville gøre dem glade hver dag, uanset hvilken uddannelsesvej, de måtte vælge.

René var boglig stærk, da han afsluttede 9. klasse. René lod sin lærer vide, at han ikke ville gå den rene boglige vej via en gymnasial uddannelse. Derfor undersøgte hans lærer, hvordan han kunne kombinere både sine evner for det boglige og det praktisk håndværksmæssige. Her fandt hun frem til eux-industritekniker.

Orhan Colacovic, som er den ansvarlige hos Valmont SM A/S i Rødekro i Renés træning op til WorldSkills, er også med som en vigtig støtte for René her i Abu Dhabi. Valmont SM A/S satser på at uddanne så dygtige lærlinge som muligt og være med til at vise og udbrede budskabet om, at der er brug for dygtige lærlinge og faglærte - i hele Danmark. Derfor er virksomheden gået 100 pct. ind i René's vej til og deltagelse i WorldSkills 2017. René er den første lærling på Valmont SM A/S med en eux i sin erhvervsuddannelse. Men det er ikke den sidste, selvom eux-lærlinge er mere på skole i deres læretid, end erhvervsuddannelses-lærlinge normalt er. Derfor har virksomheden opfordret René til at hjælpe med at finde flere eux-lærlinge til virksomheden.

Efter den første konkurrencedag er alle ved godt mod - også René selv. Se og hør med i morgen, når René fortæller, hvordan han selv oplever, at det går.

Læs også: Videodagbog: Åbning af WorldSkills

René er den første lærling på Valmont SM A/S med en eux i sin erhvervsuddannelse. Men det er ikke den sidste, selvom eux-lærlinge er mere på skole i deres læretid, end erhvervsuddannelseslærlinge normalt er. Erhvervsuddannelseschef Lone Folmer, DI

Lone Folmer Berthelsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4818
  • Mobil +45 4032 0943
  • E-mail lofb@di.dk

Relateret