Klik på videoen længere nede og hør mere om, hvilken disciplin René stiller op i under WorldSkills 2017 i Abu Dhabi.

09.10.17 DIB Nyheder

Videoportræt: René er en del af Danmarks lærlingelandshold

21-årige René Kling Hansen er i lære som industritekniker. Kombinationen af frihed under ansvar og en kæmpe lyst til at lære har gjort ham så dygtig, at han deltager ved WorldSkills i Abu Dhabi.

I værkstedet på Syddansk Erhvervsskole er en gruppe lærlinge i gang med at finpudse dagens øvelse ved de store computerstyrede maskiner, som de har programmeret til at dreje stål, så det ender med at blive en perfekt forarbejdet genstand.

Det er det, en industritekniker er ekspert i. At regne, tænke og samarbejde med maskinen om at gøre en klump stål til noget nyt. For eksempel et element til en pumpe.

René Kling Hansen er en af dem. Faktisk er han den dygtigste af dem alle sammen, og om få uger skal han deltage i  WorldSkills 2017  sammen med de øvrige på Danmarks lærlingelandshold. Her skal han dyste i disciplinen CNC-drejning mod lærlinge fra 22 andre nationer.

- Det bliver super interessant at komme ud og prøve sine evner af mod nogle, der er mindst lige så dygtige som en selv. Jeg glæder mig til at se, hvad jeg kan i forhold til folk fra resten af verden, siger 21-årige René Kling Hansen, som er i lære hos virksomheden  Valmont  SM i Rødekro.

WorldSkills er verdensmesterskaberne for lærlinge og elever, som i år afholdes fra 14. oktober til 19. oktober i Abu Dhabi. Her dyster alt fra snedkere og industriteknikere til konditorer og kokke mod lærlinge fra andre lande i hver deres fag.

Læs mere: Industrien er en del af Danmarks vigtigste landshold

Video: Marie Victoria Nedergaard
Jeg har turdet at prøve noget. Og så har jeg fået meget selvstændighed på min lære-plads. Jeg har fået lov til at prøve en masse ting af. René Kling Hansen, Industriteknikerlærling, Valmont SM

”Jeg har turdet at prøve noget”

René Kling Hansen er EUX-lærling og færdigudlært til december. Bagefter vil han videreuddanne sig til maskiningeniør, og her tror han, at hans praktiske erfaring vil være en stor fordel.

Han har været glad for sin læretid, hvor han har kunnet bruge sine hænder, og han er ikke i tvivl om, hvorfor han er blevet så god til sit fag. Et talent, som Valmont SM får glæde af, selvom han stopper.

- Jeg har turdet at prøve noget. Og så har jeg fået meget selvstændighed på min læreplads. Jeg har fået lov til at prøve en masse ting af. Min deltagelse ved WorldSkills er en mulighed for firmaet for at vise, at de uddanner dygtige folk, siger René Kling Hansen.

Han håber, at WorldSkills vil sætte fokus på, hvad det kræver at nå dertil, hvor han er i dag.

- Der har været en masse snak om, at erhvervsuddannelserne kun er for dem, der ikke kan klare gymnasiet. Det, synes jeg ikke, er helt fair. Det kræver en hel del at være i det fag, jeg er i, og det vil jeg gerne være med til at sætte spot på, siger René Kling Hansen.

DI tager med til Abu Dhabi

Lone Folmer Berthelsen, som er erhvervsuddannelseschef i Dansk Industri (DI), rejser med til Abu Dhabi for at bakke op om de danske deltagere.

- WorldSkills er en rigtig fin måde at vise, hvor dygtige danske lærlinge er – og samtidigt en god mulighed for at sætte spot på, at vi virkelig har brug for flere elever indenfor en lang række af fag. Unge som Réne er et fremragende forbillede, og jeg glæder mig til at bakke ham op og se ham brillere og inspirere ved WorldSkills, siger Lone Folmer Berthelsen.

Lærlingeprisen 2018

Uddelingen af Lærlingeprisen 2017 er veloverstået, men har du en lærling, som fortjener et klap på skulderen, kan du indstille hende/ham til Lærlingeprisen 2018.

Elever som lærlinge, der har færdiggjort – eller næsten færdiggjort – en erhvervsuddannelse på en DI-medlemsvirksomhed efterår 2017/forår 2018, kan komme i betragtning.

Indstillingen skal sendes til bestyrelsen i din regionalforening.

Lone Folmer Berthelsen

Lone Folmer Berthelsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4818
  • Mobil +45 4032 0943
  • E-mail lofb@di.dk

Relateret indhold