24.11.17 DIB Nyheder

Black Friday: Danskernes forbrug sætter rekord - runder 1.000 mia. kr. i år

Ny analyse fra DI viser, at privatforbruget i år kan runde en billion kroner for første gang.

De danske forbrugere bruger flere og flere penge. Med lidt gang i den, når butikkerne går i sort denne fredag, og en god julehandel, så runder privatforbruget 1.000 mia. kr. i år. Sådan lyder forventningen fra Dansk Industri (DI) i en ny analyse

- Privatforbruget har i år nået et historisk højt niveau og det vil være første gang, at forbruget runder billionen. Det ser vi som et tegn på, at krisen for alvor er lagt bag os, og vi som forbrugere ser lyst på fremtiden, siger branchedirektør Annette Falberg, DI Handel.

- Lave renter og mere i lønningsposen har givet danskerne flere penge mellem hænderne, og det understøtter forbruget. Men opsparingen er også steget, så vi bruger ikke alle de penge, vi tjener. Det betyder, at forbruget kan stige yderligere, uden at det bliver for lånte penge. Så vi runder det skarpe hjørne med ro i sindet, siger Annette Falberg. 

Når danskerne ser lyst på den økonomiske situation, kan det ikke andet end smitte positivt af på forbruget. Annette Falberg, Branchedirektør

Samlet set og med god hjælp fra Black Friday og julehandlen kan forbruget nå et historisk højt niveau i år, siger Annette Falberg.
 
- Når danskerne bruger flere penge, så sætter det gang i produktionen i virksomhederne rundt om i hele landet, hvilket skaber omsætning og job. Det betyder i sidste ende, at vi får råd til mere velfærd lokalt.
 
I 2016 steg forbruget med 2,6 pct. i forhold til året før. Det er andet år i træk med en vækst i forbruget på omkring 2½ pct. Holder vi fast i fremgangen, vil forbruget passere det magiske grænse på 1.000 mia. kr.

Annette Falberg

Annette Falberg

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 4851
  • Mobil +45 2240 8803
  • E-mail anwf@di.dk

Relateret indhold