22.11.17 DIB Nyheder

Forbrugerne er i godt humør inden alt går i sort på fredag

Forbrugerne er stadig optimistiske, selv om tallene for forbrugertillid er uændret i november. Den fortsatte optimisme er positiv for udviklingen i virksomhederne, lyder det fra DI.

Selv om forbrugertilliden er uændret for tredje måned i streg, så er det ikke noget, der bør give panderynker. Forbrugertilliden fastholdt niveauet på 7,1 fra oktober til og var
på 7,6 i november. Der er stadig flere positive forbrugere, og det giver en tro
på fortsat stigende privatforbrug.

Når danskerne ser lyst på den økonomiske situation, kan det ikke andet end smitte positivt af på forbruget. Morten Granzau Nielsen, Underdirektør

- Selv om vi ikke ser en fremgang, så giver dagens tal stadig smil på læben og håb om endnu en rekord, når alt går i sort ude i butikkerne på fredag, siger cheføkonom Morten Granzau, Dansk Industri.

- I øjeblikket ser vi mange glade forbrugere og det giver en tro på, at de gerne vil ud og svinge kortet på Black Friday. Når vi køber lidt mere i butikkerne, så sætter det gang i produktionen rundt om i virksomhederne, hvilket skaber omsætning og jobs, siger cheføkonom Morten Granzau, Dansk Industri.

Forbrugertilliden betragtes af økonomer som en god indikator for danskernes syn på udviklingen i privatforbruget.

- Når danskerne ser lyst på den økonomiske situation, kan det ikke andet end smitte positivt af på forbruget. Forbruget er den ene store motor i dansk økonomi, så en fremgang i forbruget giver en tro på fortsat fremgang i økonomien, siger cheføkonom Morten Granzau, Dansk Industri.

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Underdirektør

Relateret indhold