13.11.17 DIB Nyheder

Hurra: Virksomheder er virkelig glade for den nye erhvervspakke

De 35 erhvervs- og iværksætterinitiativer regeringen, Dansk Folkeparti, og Radikale Venstre netop har vedtaget er sød musik i to erhvervslederes ører. Forlængelse af forskerskatte-ordningen og farvel til nøddeafgiften er rigtig godt, siger de.

Der blev klappet ude på virksomhederne, da regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre søndag indgik en ny og samlet erhvervspakke.

- Det er helt afgørende godt nyt for dansk erhvervsliv, siger adm. direktør for den globale rådgivningsvirksomhed COWI, Lars-Peter Søbye.

Erhvervspakken indeholder mere end 35 erhvervs- og iværksætterinitiativer. Den koster cirka 700 millioner kroner i 2018 og 2,2 milliarder kroner i 2025 – men er fuldt finansieret.

COWI’s adm. direktør er særlig glad for, at aftaleparterne har valgt at forlænge bruttoskatteordningen - den såkaldte forskerskatteordning – fra fem til syv år.

- Det er noget af det, vi i DI Global Talent har arbejdet på at få politisk opbakning til igennem det sidste år. Forlængelsen vil utvivlsomt give bedre muligheder for at tiltrække og fastholde de internationale talenter, som er afgørende for COWIs og dansk erhvervslivs vækst - og dermed for den fortsatte udvikling af Danmark og den danske velfærdsmodel, siger han.

Nu bliver vores produkter mere konkurrence-dygtige og den tid, vi har brugt på at administrere afgifterne, frigivet til noget mere værdiskabende. Adm. direktør og medejer Flemming Paaasch, Eeasyfood A/S

Træls nøddeafgift er endelig væk

De 35 erhvervs- og vækstinitiativer falder indenfor områderne: Iværksætter og aktiekultur, grænsehandel og afgifter, digitalisering og grøn omstilling, turisme og landdistrikter samt konkurrencevilkår og globalisering.

Aftaleparterne er blevet enige om en større afgiftssanering, der blandt andet afskaffer den meget omtalte nøddeafgift.

Det er Flemming Paasch, adm. direktør og medejer af EasyFood i Kolding med egne ord ’rigtig rigtig glad ved’.

- Nøddeafgiften har været træls i mange år, så det er dejligt for en bagerivirksomhed som os, at den er væk. Men vi er også meget tilfredse med, at forhøjelsen af chokoladeafgiften er stillet i bero. Nu bliver vores produkter mere konkurrencedygtige og den tid, vi har brugt på at administrere afgifterne, frigivet til noget mere værdiskabende, siger han.

Karen Witt Olsen
Skrevet af:

Karen Witt Olsen

Per Geckler Møller

Per Geckler Møller

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3836
  • Mobil +45 2949 4434
  • E-mail pgm@di.dk

Relateret indhold