14.11.17 DIB Nyheder

Irland vinder over Danmark i vækst

Irerne banker Danmark 6-1 i økonomisk vækst, viser nye tal fra Eurostat.

Der er tæt kamp om en billet til VM i fodbold, når det danske herrefodboldlandshold møder Irland i den sidste play-off kamp i Dublin tirsdag aften.

Bookmakerne forudser et meget jævnbyrdigt opgør - med danskerne som svage favoritter.

Men når det gælder økonomisk vækst, så får Danmark tæv af irerne. Det viser de seneste tal fra Eurostat om BNP-væksten i EU.

- Danmark er svage favoritter på fodboldbanen, men den økonomiske dagsform er utrolig god hos irerne. Handlede aftens opgør om en billet til VM i økonomisk vækst, så er Irland klare storfavoritter, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri (DI).

Jeg håber, at vi vinder aftenens opgør i Irland, og at danske virksomheder også vinder flere ordrer på det irske marked. Allan Sørensen, Cheføkonom

De nye tal fra Eurostat viser, at Irlands økonomi er vokset med 5,8 pct. over det seneste år. Tal fra Danmarks Statistik viser, at dansk økonomi i samme periode blot er vokset med 1,6 pct.  

Læs DI's seneste markedsanalyse af Irland her.

Ser man bort fra BNP-væksten, er Danmark og Irland økonomisk set meget jævnbyrdige.

- Der skal nærmest målfoto til for at se størrelsesforskellen mellem de to landes BNP, siger Allan Sørensen, DI.

Både Danmark og Irland tjener penge på samhandel med omverden, har lav ledighed og økonomisk fremgang.

- Vi har i mange år haft det handelsmæssige overtag på irerne, men de seneste år har vi haft underskud på samhandlen med Irland. Jeg håber, at vi vinder aftenens opgør i Irland, og at danske virksomheder også vinder flere ordrer på det irske marked, siger Allan Sørensen.

Danmarks samlede eksport til Irland var sidste år på 11,8 mia. kr., mens vi importerede varer og tjenester fra Irland for 17,8 mia. kr.

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret