03.11.17 DIB Nyheder

Kongetal med godt nyt for dansk eksport

Amerikanerne oprettede 261.000 nye arbejdspladser i oktober, mens ledigheden faldt til 4,1 pct. Ledigheden fastholdes dermed på laveste niveau siden 2001.

- Amerikanerne fremlægger igen jobrapport med stigende beskæftigelse. Med de nye tal for beskæftigelsen kan amerikanerne prale af mere end syv års uafbrudt jobvækst, hvilket har sendt ledigheden ned i det laveste niveau i over 16 år. Det er rigtig gode nyheder for USA, verdensøkonomien og dansk eksport. Vores virksomheder tjener hver tiende eksportkrone på det amerikanske marked, hvor særligt medicin, maskiner og containerfragt fylder meget, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri

Økonomien vokser, flere kommer i arbejde og forbrugerne har lyst til at bruge penge, så der er gode chancer for at hente ordrer på det amerikanske marked. Allan Sørensen, Cheføkonom

- Siden årsskiftet er der i gennemsnit blevet oprettet 175.000 nye jobs om måneden, væksten er stærk og erhvervslivet sprudler af optimisme, derfor forventer jeg arbejdsmarkedet vil fortsætte de positive tendenser i de kommende måneder, siger Allan Sørensen.

- Jerome Powell overtager ansvaret for FED på et tidspunkt, hvor arbejdsmarkedet strammer mere og mere til, og derfor vil han formentlig fortsætte kursen med rentestigninger. Bliver Republikanernes nye skatteudspil til virkelighed vil det øge presset for yderligere rentestigninger, siger Allan Sørensen.

USA er et af Danmarks allervigtigste markeder. Danske virksomheder eksporterede sidste år varer og tjenester for 113 mia. kr. til USA, og danske virksomheder øgede eksporten til USA med otte procent i første halvår.

- USA er mulighedernes land, også for danske eksportvirksomheder. Økonomien vokser, flere kommer i arbejde og forbrugerne har lyst til at bruge penge, så der er gode chancer for at hente ordrer på det amerikanske marked. Faldet i dollarkursen kan dog udfordre eksporten til USA, siger Allan Sørensen.

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk