Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll mener, det vil være godt, hvis flere privatansatte sad i landets byråd.

Foto: Niels Hougaard
02.11.17 DIB Nyheder

Minister: Kommuner bør tage mere hensyn

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll opfordrer kommunerne til at tage hensyn til, at folk har et arbejde ved siden af deres politiske liv.

Der bør være flere personer med baggrund i det private erhvervsliv i byrådene. Det vil få kommunerne til at blive mere servicemindede og bruge deres ressourcer med større omtanke. Sådan lyder det fra økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) i en kommentar til, at byrådspolitikerne i landets kommuner hovedsageligt er offentligt ansatte.  

- Jeg tror, det ville være godt, hvis der var en større andel af privatansatte i byrådene. Det ville man få glæde af i kommunerne. De privatansatte kan inspirere til, hvordan man får mest muligt for pengene – og de kan bidrage til, at kommunerne bliver set mere som servicevirksomheder, siger han.

Læs også: Offentligt ansatte sidder på magten i kommunerne

Man skal passe på med, at alt skal ligne en statistik. Men det ville være på sin plads, hvis der kom flere privatansatte i byrådene. Økonomi- og Indenringsminister Simon Emil AmmitzBøll (LA)

KL bør sende klart signal

Ifølge ministeren er der ingen formelle begrænsninger for, at de privatansatte kan tage større del i byrådsarbejdet. Allerede i dag har privatansatte ret til at tage fri. Udfordringen er mere, at det på et mere uformelt plan kan være svært.

- Mange tænker nok over, hvordan det vil blive opfattet, hvis de endnu engang skal bede om fri for at tage til et udvalgsmøde på kommunen. Derfor vil jeg også godt opfordre kommunerne til at tage hensyn til, at folk har et arbejde ved siden af deres politiske liv, siger Simon Emil Ammitzbøll og tilføjer:

– Jeg synes, at kommunerne og Kommunernes Landsforening (KL) bør sende et klart signal om, at det betyder noget, at der også er privatansatte i byrådene.  

Han mener dog ikke, at man skal have nogle forhåbninger om, at der kommer en fuldstændig lighed mellem vælgerbefolkningens baggrund og byrådspolitikernes.

– Man skal passe på med, at alt skal ligne en statistik. Men det ville være på sin plads, hvis der kom flere privatansatte i byrådene, siger han.

Læs også: Hvad siger kommunerne selv om deres erhvervsklima 

DI og kommunalvalget 2017
I forbindelse med kommunalvalget den 21. november tager DI på rundtur for at diskutere erhvervspolitik og lokale rammevilkår med kandidaterne til byråd/kommunalbestyrelser og det lokale erhvervsliv.

En særlig DI-bus vil i ugerne 43 – 45 køre rundt til 21 kommuner fordelt på DI’s regionalforeninger i hele landet. I hver kommune fyldes bussen med kommunalvalgskandidater, lokal presse og lokale virksomhedsledere. Sammen kører de på virksomhedsbesøg og går i dialog om, hvad der skal til for at skabe arbejdspladser og råd til bedre velfærd i kommunen.

Som optakt til kommunalvalget har DI desuden udarbejdet kommunale faktaark, hvor de politiske kandidater kan finde information om de forhold, som har betydning for virksomhederne i deres kommune.

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Hanne Schou

Hanne Schou

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3618
  • Mobil +45 2949 4673
  • E-mail hsu@di.dk

Relateret indhold