Der er grønt lys til nye opdaterede regler, der skal beskytte mod dumping fra Kina. 554 stemte for, 48 stemte imod, 80 undlod at stemme.

Foto: Colourbox
15.11.17 DIB Nyheder

Nye regler for antidumping vil sikre fair konkurrence i EU

Europa-Parlamentet strammede tirsdag anti-dumpingreglerne i EU en tak mere. Fokus er på at sikre europæiske virksomheder fair konkurrence overfor statsstøttet dumping fra Kina. Og det er lykkedes, mener DI.

De 751 medlemmer af Europa-Parlamentet trykkede tirsdag kl. 15:00 på ja-knappen, da forslaget om at stramme anti-dumpingreglerne var på programmet.

- Vi er tilfredse med, at vi er med i ’klub’ som EU, der har de her regler og på den måde sikre industrien fair konkurrencevilkår i medlemslandene, siger underdirektør Peter Thagesen, DI.

Vi er interesseret i fair konkurrence, der ikke ’tipper’ til nogle af siderne. Peter Dige Thagesen, Underdirektør

Anti-dumpingreglerne i EU har til formål at straffe de lande, der for eksempel producerer varer med statsstøtte - for så at dumpe dem i Europa.

- Det er kun fair, at lande som for eksempel Kina - hvor det hænder at staten støtter produktionen og siden sender byger af varer ind i EU til priser, ingen kan konkurrere med - bliver straffet, siger han. Straffen består i, at der kommer straftold på de enkelte landes varer, hvis de ikke følger reglerne.

På den anden side skal straffen være afbalanceret.

Peter Thagesen forklarer, at hvis en straftold bliver for høj, ender den samlede pris på et udenlandsk produkt med at overstiger den prisen på det europæiske.

- De nye regler er balancerede. Vi er interesseret i fair konkurrence, der ikke ’tipper’ til nogle af siderne, siger DI’s underdirektør.

Karen Witt Olsen
Skrevet af:

Karen Witt Olsen

Peter Dige Thagesen

Peter Dige Thagesen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3752
  • Mobil +45 2949 4569
  • E-mail pth@di.dk

Relateret indhold