28.11.17 DIB Nyheder

OECD varsler global medvind til dansk eksport

Verdensøkonomien vokser og skaber grobund for øget dansk eksport

- Det globale opsving er kommet op i fart, og det giver medvind til dansk eksport. Den nye prognose fra OECD er rigtig opløftende læsning for danske eksportvirksomheder, som i dag eksporterer for 1.100 mia. kr. om året – og samlet set er mere end 775.000 danske arbejdspladser afhængige af eksport, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri

Dansk økonomi er også inde i et bredt funderet opsving, med fremgang i både privatforbruget, investeringerne og eksporten. Allan Sørensen, Cheføkonom

- Der blæser lune vinde over næsten hele kloden, og væksten i verdensøkonomien er bredt funderet. I Europa og USA har flere år med fremgang sendt ledigheden ned på det laveste niveau siden finanskrisen, og både forbrugere og erhvervsliv sprudler af optimisme, så fremgangen ser ud til at fortsætte i de kommende år, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

- Efterspørgslen på vores eksportmarkeder er ret stærk for tiden, og det gør det nemmere for danske virksomheder at hente nye ordrer i udlandet. Efterspørgslen i udlandet er heldigvis så stærk, at den kan opveje den modvind, som den stærke kronekurs giver eksportvirksomhederne. Den stærke kronekurs er særligt en udfordring i forhold til USA og flere asiatiske markeder, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

- Dansk økonomi er også inde i et bredt funderet opsving, med fremgang i både privatforbruget, investeringerne og eksporten. Et efterslæb i investeringerne på 50 mia. kr. og øget mangel på arbejdskraft er dog blandt de største udfordringer i dansk økonomi på nuværende tidspunkt, siger Allan Sørensen.


FAKTA:
OECD venter en vækst i verdensøkonomien på 3,6 pct. i 2017, 3,7 pct. 2018 og 3,6 pct. i 2019, dette er en opjustering af global vækst i forhold til OECD’s prognose fra juni. Der ventes fremgang i samtlige OECD-lande i både 2017, 2018 og 2019.

OECD har også opjusteret vækstudsigterne for dansk økonomi. De venter nu en vækst på 2,2 pct. i 2017 og 2,0 pct. i både 2018 og 2019.

Dansk Industri offentliggjorde i starten af november en ny prognose for dansk økonomi, hvori der skønnes en vækst i dansk økonomi på 2,1 pct. i 2017 og 2,0 pct. i 2018.

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold