07.11.17 DIB Nyheder

Overraskende tilbagegang i industrien trods fremgang i udlandet

Fremgang hos vores nabolande har ikke ført til flere ordrer her hjemme i 3. kvartal

- Industriens produktion har ligget på et højt niveau i 2017, men der har ikke været fremgang at spore igennem året. Faktisk har trenden været faldende det meste af året. Derfor er det rigtig ærgerligt, at produktionen falder i september og dermed også i tredje kvartal samlet set, siger vicedirektør Kent Damsgaard, Dansk Industri.

Der er fremgang på vores nære eksportmarkeder i Europa, hvor særligt Tyskland klarer sig godt. Kent Damsgaard, Politisk direktør

- Det er overraskende, at der er ikke var fremgang i industrien i tredje kvartal. Der er fremgang på vores nære eksportmarkeder i Europa, hvor særligt Tyskland klarer sig godt. Det burde have givet flere ordrer til de danske virksomheder, siger Kent Damsgaard.

- Hvis de danske industrivirksomheder igen skal hive flere ordrer hjem til Danmark, kræver det, at danske virksomheder er konkurrencedygtige og at de kan skaffe de kvalificerede medarbejdere, de skal bruge. Derfor skal det være nemmere at ansætte dygtige udenlandske medarbejdere, så vi fortsat kan skabe vækst herhjemme, siger vicedirektør Kent Damsgaard, DI.

Kent Damsgaard

Kent Damsgaard

Politisk direktør

  • Direkte +45 3377 3090
  • Mobil +45 2585 3216
  • E-mail ked@di.dk

Relateret indhold