20.11.17 DIB Nyheder

Podcast: Yeah right - Kunstig intelligens lærer sarkasme

Techtopia #27 om chatbots, der kan forstå ironi, sarkasme og følelser i tweets. Og kunstig intelligens, der kan skrive gyserhistorier i samarbejde med mennesker og helt af sig selv.

På MIT Media Lab træner de et deep learning netværk at forstå noget så menneskeligt som sarkasme. Og så har de lavet en kunstig intelligens, der kan skræmme os med uhyggelige historier.

Data fra Twitter kan bruges til mange sjove ting. På laboratoriet  Scaleable Cooperation på MIT Media Lab i Boston, bruger de data fra Twitter til at træne deep learning netværk til at forstå os mennesker bedre.

Deepmoji er et projekt, hvor forskerne analyserer sammenhængen mellem tekst og emojis for at lære en kunstig intelligens at forstå sarkasme og andre mere subtile funktioner i vores sprog.

Stories by Shelley er et halloween projekt, hvor forskerne vil have en kunstig intelligens til at skrive gyserhistorier i samarbejde med os mennesker. Rammen er et møde mellem tre berømte forfattere for 160 år siden. De tre genopstår som chatbots, der begynder at skrive gyserhistorier sammen på Twitter.

Medvirkende

Bjarke Felbo; graduate student på  MIT Media Lab I Scalable Cooperation research group.
Pinar Yanardag Delul; Postdoctoral Associate på MIT Media Lab I Scalable Cooperation Group.

Klik på link for at høre podcasten om chatbots og kunstig intelligens:

Deepmoji er et projekt, hvor forskerne analyserer sammenhængen mellem tekst og emojis for at lære en kunstig intelligens at forstå sarkasme og andre mere subtile funktioner i vores sprog. Vært Henrik Føhns, Techtopia
Christian Hannibal

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

Relateret indhold