Rådgivervirksomhederne oplever stor efterspørgsel fra både ind- og udland.

27.11.17 DIB Nyheder

Rådgivervirksomheder er glade for nyuddannede

90 pct. af rådgivervirksomhederne i DI’s virksomhedspanel har ansat nyuddannede inden for det sidste år.

Det er ikke altid let at få et arbejde som nyuddannet. Inden for rådgiverbranchen står et kort cv og et spritnyt eksamensbevis imidlertid ikke i vejen for at få et arbejde – snarere tværtimod.

Ud af de 48 rådgivervirksomheder, der har svaret på spørgsmålene DI’s virksomhedspanel, har 43 rådgivere, svarende til 90 procent, ansat en nyuddannet inden for det seneste år.

Det er godt nyt for både virksomhederne og de nyuddannede, mener branchedirektør i DI Rådgiverne Henriette Søltoft.

Rådgiverne er med til at give de nyuddannede en god start på deres arbejdsliv Henriette Søltoft, Vicedirektør

- Det er til gavn for alle, når rådgivervirksomhederne ansætter nyuddannede akademikere. Rådgivervirksomhederne er med til at give de nyuddannede en god start på deres arbejdsliv. Og samtidig kommer det rådgivervirksomhederne til gavn, at de får ny viden og gå-på-mod ind i virksomhederne, siger hun.

Rådgivervirksomheder har travlt

Ifølge de seneste tal fra Danmarks Statistik og Akademikerne er ledigheden blandt de nyuddannede på cirka 25 procent ét år efter færdiggørelsen af studiet. Det er cirka fire gange højere end den gennemsnitlige ledighed.

Set i lyset af de tal, er det ekstra vigtigt, at rådgivervirksomhederne gerne ansætter nyuddannede, mener branchedirektør Henriette Søltoft.

- Der er godt gang i rådgiverbranchen og der er stor efterspørgsel på rådgivningsydelser og hjælp til virksomhedsudvikling fra andre brancher. Dertil kommer, at danske rådgivervirksomhederne i stigende grad har succes i udlandet. Det er med til at skabe vækst og arbejdspladser i Danmark, hvilket også kommer de nyuddannede til gavn, siger hun.

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Henriette Søltoft

Henriette Søltoft

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3654
  • Mobil +45 2088 3919
  • E-mail hes@di.dk

Relateret indhold