29.11.17 DIB Nyheder

Virksomhederne tror på fremgang - men de mangler medarbejdere

Forventningerne hos de danske virksomheder er stigende. Både industri- og servicevirksomhederne har høje forventninger til de kommende måneder ifølge konjunkturbarometrene fra Danmarks Statistik. Det forventer DI, vil give anledning til vækst den kommende tid – hvis virksomhederne kan finde medarbejderne til det, vel og mærke.

- De danske virksomheder regner med at slutte året af med manér. De stærke forventninger hos både industrien og servicevirksomhederne tegner godt for den danske vækst de kommende måneder, og det forventer vi vil betyde, at der bliver skabt flere jobs, siger cheføkonom Morten Granzau, Dansk Industri.

Derfor er det afgørende, at der kommer politiske tiltag, der blandt andet kan sikre, at vores virksomheder kan tiltrække dygtige udenlandske medarbejdere Morten Granzau Nielsen, Vicedirektør

- De positive forventninger hos virksomhederne er på linje med vores seneste prognose. Med udsigt til den højeste vækst i 10 år, forudser vi, at beskæftigelsen vil slå rekord til næste år og komme op på det højeste niveau nogensinde, siger Morten Granzau.

- Midt i al optimismen er der dog en joker, og det er, om virksomhederne kan finde medarbejdere. Dagens tal viser også, at flere og flere virksomheder har svært ved at finde de dygtige medarbejdere, de skal bruge, og det kan betyde, at de må sige nej til ordrer. Derfor er det afgørende, at der kommer politiske tiltag, der blandt andet kan sikre, at vores virksomheder kan tiltrække dygtige udenlandske medarbejdere, siger Morten Granzau.

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold