15.12.17 DIB Nyheder

Dansk økonomi vokser i hele landet

Nationalregnskabet viser, at Danmarks økonomi er i fremgang. Den rigtige gode nyhed er efter DI’s mening, at fremgangen sker i hele landet.

De nyeste tal for nationalregnskabet fra Danmarks Statistik, som er gjort op på regioner og landsdele, viser, at det går fremad med økonomien i hele landet.

- Udviklingen i dansk økonomi har været ganske positiv gennem de seneste år og det smitter af rundt om i Danmark , siger direktør Kent Damsgaard, Dansk Industri.

Fra 2015 til 2016 voksede BNP med 2,0 pct. og fremgangen har nu bredt sig til alle egne af Danmark. I Region Hovedstaden voksede BNP med 2,9 pct. og med 1,8 pct. i Region Midtjylland. Virksomhederne handler med hinanden og medarbejdere pendler til arbejde, så når det går godt et sted, så spreder det sig som ringe i vandet.

- Nogle steder går det hurtigere end andre, og derfor skal vi støtte de regionale kraftcentre, så fremgangen kan sprede sig herfra og til de nærmeste områder, siger Kent Damsgaard.

- Øget velstand kommer kun af, at der er private virksomheder, hvor medarbejderne betaler skat, som så igen er med til at finansiere veje, folkeskoler og hospitaler. Skal velstanden stige i alle egne af Danmark, skal det derfor gøres nemmere at drive virksomhed i hele Danmark, siger Kent Damsgaard.

Ifølge DI’s seneste økonomiske prognose ventes det, at BNP-væksten i hele Danmark bliver 2 pct. til næste år.

Kent Damsgaard

Kent Damsgaard

Politisk direktør

  • Direkte +45 3377 3090
  • Mobil +45 2585 3216
  • E-mail ked@di.dk

Relateret indhold