21.12.17 DIB Nyheder

DI: Højeste vækst i USA i 2,5 år giver muligheder

Danske virksomheder kan have udsigt til flere ordrer somfølge af den stigende amerikanske efterspørgsel.

Amerikansk økonomi voksede i tredje kvartal med 3,2 pct. Der ventes også høj vækst i indeværende kvartal og til næste år, hvilket er godt nyt for danske eksportvirksomheder.

- Der er godt gang i USA, hvor økonomien i tredje kvartal voksede i det hurtigste tempo i 2½ år. Med 472.000 nye jobs over de seneste to måneder og høj forbruger- og erhvervstillid er der også lagt op til pæn vækst i indeværende kvartal, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

- Væksten ventes at tage til i styrke til næste år, og med den nyligt vedtagne skattereform kan der blive sat yderligere fart på amerikansk økonomi i 2018. Skattereformen vil tilskynde danske og andre udenlandske virksomheder til at flytte produktion til USA, og det kan øge presset på den amerikanske centralbank for at hæve renten i takt med at arbejdsmarkedet strammer mere og mere til, siger chefanalytiker Allan Sørensen.

- Danske virksomheder kan glæde sig over stærk efterspørgsel i USA. Dollaren er blevet stabiliseret over de seneste måneder, og med stigende vækst i USA er der gode chancer for, at vi kan omsætte den stærke efterspørgsel på det amerikanske marked til flere nye ordrer til dansk erhvervsliv, siger chefanalytiker Allan Sørensen.

Relateret