Mange virksomheder mangler medarbejdere. Det vil Troels Lund Poulsen gøre noget ved, hvilket glæder DI.

Foto: Colourbox
22.12.17 DIB Nyheder

DI roser ministers ønske om mere udenlandsk arbejdskraft

Det er positivt, at beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og regeringen lægger op til lettere adgang til det danske arbejdsmarked for udlændinge, mener DI. Det er øverst på ønskesedlen fra flere virksomheder.

De danske virksomheder har rivende travlt, men mangler arbejdskraft. 

Derfor er det en dejlig nyhed at gå på juleferie med, når beskæftigelseminister Troels Lund Poulsen (V) fredag siger, at Folketinget skal intensivere arbejdet for at gøre det lettere for danske virksomheder at skaffe udenlandsk arbejdskraft. 

- Det er meget positivt, at ministeren vil tage initiativer, der kan hjælpe virksomhederne med at løse manglen på kvalificerede medarbejdere. Det er nemlig den allerstørste udfordring for virksomhederne og for dansk økonomi lige nu, siger Steen Nielsen, underdirektør i Dansk Industri (DI).

Læs også: Mangel på kvalificeret arbejdskraft truer virksomhederne

Folketinget må tage affære

Troels Lund Poulsen varsler i Finans fredag en ny strategi for international rekruttering. Den nye strategi skal gøre det lettere at komme ind på det danske arbejdsmarked for personer fra lande uden for EU og samtidig tiltrække medarbejdere fra EU.

Ministeren konstaterer, at et stigende antal virksomheder må nej til ordrer, og nogle sågar overvejer at rykke dele af virksomheden ud af Danmark.

- Vi er der, hvor manglen på arbejdskraft begynder at koste danske arbejdspladser, og det må Folketinget forholde sig til, siger Troels Lund Poulsen til Finans.

Læs også: Medarbejdermanglen stiger: Fire ud af ti virksomheder søger forgæves

De dygtige udenlandske medarbejdere er helt afgørende for virksomhederne. Steen Nielsen, Vicedirektør

Får brug for alle

Flere undersøgelser og analyser fra DI har vist, at de danske virksomheder i stigende grad mangler kvalificerede medarbejdere. Dygtige udenlandske medarbejdere kan være med til at løse den udfordring. 

- Hvis væksten skal fortsætte i 2018, får vi brug for alle typer af medarbejdere. Derfor er der gode chancer for at få flere ledige danskere og kontanthjælpsmodtagere i job. Og samtidig får vi brug for flere udenlandske medarbejdere, siger Steen Nielsen. 

Han understreger, at de udenlandske medarbejdere ikke vil stå i vejen for de danskere, der søger efter job. 

- De dygtige udenlandske medarbejdere er helt afgørende for virksomhederne. Det vil være en stor hjælp, hvis vi kan få flere udlændinge fra både EU-lande og lande uden for EU til at komme til Danmark for at arbejde. Og flere udenlandske medarbejdere kommer ikke til at ændre på, at der også er fantastisk gode jobmuligheder for danskere, siger Steen Nielsen.

Læs også: Glade virksomheder: Udenlandske specialister får forlænget særordning

Niels Petersen
Skrevet af:

Niels Petersen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret