04.12.17 DIB Nyheder

DI samler op: Det kan digitalisering gøre for din virksomhed

20 interviews med virksomheder, en lang række politiske anbefalinger og en god stak analyser, der viser en hel del om, hvad Danmark og danske virksomheder kan få ud af digitalisering. DI har samlet ”Digitaliseringsindsatsen” på en ny hjemmeside til inspiration for virksomheder og politikere.

For 2 år siden satte Dansk Industri (DI) gang i en digitaliseringsindsats  , der skulle ”skubbe Danmark helt frem i feltet af lande, hvor nye digitale løsninger og revolutionerende teknologiske idéer bliver udtænkt.”

Et digitaliseringspanel blev nedsat, lovgivning blev gennemgået, tal blev knus, møder blev holdt, artikler blev skrevet og virksomheder blev besøgt og interviewet. Og nu er det væsentligste blevet samlet på en ny hjemmeside, hvor politikere, virksomheder og andre interessenter kan blive inspireret og følge med i udviklingen fremover. For det stopper ikke her.

- Vi har blandt andet besøgt og interviewet 20 virksomheder, der har vidt forskellige tilgange til digitalisering. På den måde vil vi med helt konkrete eksempler inspirere andre virksomheder. Det vil vi fortsat opdatere med nye eksempler, siger fagleder Christian Hannibal, DI Digital.

Det er væsentligt for industrien også fremover, at man har et dybere kendskab til de muligheder, der er for at anvende 3D-print. Sales manager Søren Andersen, Davinci.

Drone i stedet for helikopter

Blandt de virksomheder, der er blevet interviewet, er virksomheden Explicit, der udvikler teknologi til at måle luftforurening fra skibe ved at måle på deres røgfaner fra luften. Det sker i øjeblikket med helikopter, men med droner kan målingerne gøres langt billigere.
Derfor er Explicit med i et projekt, som Syddansk Universitet står for gennem SDU Dronecenter, der skal afdække, hvad der skal til, for at droner kan få lov til at flyve langt – ude af sigte – i Danmark.

- Det er fuldstændig centralt for vores businesscase, for skibene ligger langt ude på havet, og så er man selvfølgelig nødt til at kunne lade dronerne flyve langt for at kunne inspicere dem, siger Bettina Knudsen, COO/CMO i Explicit i interviewet, som du kan se i videoen herunder.

Virksomheden Explicit er med i et projekt, som Syddansk Universitet står for, der skal afdække, hvad der skal til, for at droner kan få lov til at flyve langt – ude af sigte – i Danmark.

3D-print vokser hos Davinici


Ingeniørvirksomheden Davinci er en anden af de virksomheder, der er i fuld gang med at tage digitale værktøjer i brug. Ingeniørafdelingen udvikler alt fra plastdimsedutter til medicinalindustrien til kraner, der kan løfte en vindmølle. I virksomhedens 3D afdeling produceres en del af emnerne, og den afdeling er indenfor en kort årrække gået fra at stå for 5 pct. af virksomhedens omsætning til nu at udgøre 30 %.

- Der er utrolig mange muligheder med 3D print og nu kan vi også se, at uddannelsesinstitutionerne har taget emnet op og er i gang med at uddanne de studerende i at bruge 3D-print. Det er væsentligt for industrien også fremover, at man har et dybere kendskab til de muligheder, der er for at anvende 3D-print, siger sales manager Søren Andersen, Davinci.

Se flere eksempler på, hvad virksomhederne får ud af digitaliseringen på vindfremtiden.dk

3D-print vokser i betydning for Ingeniørvirksomheden Davinci

Christian Hannibal

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

Relateret indhold