Lakrids by Johan Bülow har 100 ansatte på fabrikken i Hvidovre, som de potentielle produktørlærlinge lagde vejen forbi. Her mødte de nogle af de elever, som allerede er i lære på fabrikken. Se  video længere nede.

Foto og video: Marie Victoria Nedergaard
06.12.17 DIB Nyheder

Ny industriuddannelse skal give virksomhederne kvalificeret arbejdskraft på rekordtid

Industrien efterspørger arbejdskraft. Til januar bliver det muligt at tage en produktøruddannelse, som efter 1,5 år giver adgang til arbejdsmarkedet. 44 ufaglærte unge har besøgt to virksomheder for at se, hvilke muligheder den nye uddannelse giver.

Der er brug for, at de unge tager en uddannelse, der kan føre til et job i industrien.

Sådan lød budskabet fra både Lakrids by Johan Bülow og Triplan A/S, som 44 ufaglærte unge tirsdag d. 5. december besøgte. Virksomhedsbesøgene på lakridsfabrikken og smedevirksomheden var arrangeret af NEXT Uddannelse København for at skabe opmærksomhed på produktøruddannelsen, som fra januar udbydes på skolen.

Den nye uddannelse skal ruste de unge til at kunne udføre forskellige opgaver i en produktionsvirksomhed, og når de efter 1,5 år er færdige, kan de både organisere et lager, køre truck, foretage simpel betjening af en CNC-maskine og udføre svejsearbejde. Kompetencer, som falder i god jord hos virksomhederne.

- Vi har manglet produktøruddannelsen, så vi hilser den helt sikkert velkommen. Det er en smutvej ind på arbejdsmarkedet, og det er vigtigt for os at, fordi vi har meget svært ved at tiltrække kvalificeret arbejdskraft, siger Christian Lisborg, produktions- og kvalitetschef hos Triplan A/S.

Læs også: DI – Lavere optag på erhvervsuddannelserne er dårligt nyt for virksomhederne 

Jeg synes, produktøruddannelsen lyder tiltalende, fordi det er så meget forskelligt arbejde. Jeg går hurtigere i stå, hvis jeg skal stå og lave det samme hele tiden. Derfor synes jeg, at det er rart, at man får lov til at rode med lidt af det hele Christian Haugaard, deltager.

De unge får sat øjne på

Intentionen med at besøge virksomhederne er at gøre det konkret for de unge, hvad man som færdiguddannet produktør kommer til at lave. Det forklarer folketingsmedlem for Socialdemokratiet Mattias Tesfaye, som også deltog.

- Jeg er tilhænger af, at man flytter vejledningen ud på virksomhederne, så de unge kan se, hvad der foregår derude, og så de får en idé om, hvad det vil sige at arbejde på en moderne industrivirksomhed, siger Mattias Tesfaye (S).

Teknisk direktør hos Lakrids by Johan Bülow, Tage Kusk, håber endda, at de unges besøg på sigt kan sikre en produktørlærling til virksomheden.

- Det betyder rigtig meget, at vi kan vise vores virksomhed frem for de unge. Jeg håber, at vi måske kan få en elev ud af besøget i dag, siger Tage Kusk, teknisk direktør hos Lakrids by Johan Bülow.

En god tusindkunstner

Som færdiguddannet produktør kommer du til at kunne tage en masse forefaldende arbejde i en produktionsvirksomhed. Det er en kort uddannelse, hvor opgaverne veksler mellem produktion og reparation, og det er noget af det, som tiltaler flere af de unge.

- Jeg synes, produktøruddannelsen lyder tiltalende, fordi det er så meget forskelligt arbejde. Jeg går hurtigere i stå, hvis jeg skal stå og lave det samme hele tiden. Derfor synes jeg, at det er rart, at man får lov til at rode med lidt af det hele, siger Christian Haugaard, som deltog.


Hos NEXT Uddannelse København håber folkene bag uddannelsen, at virksomheder i nærområdet vil sætte praktikpladser til rådighed til de nye produktørlærlinge.

Hidtil har uddannelsen kun været udbudt til meget få personer, og derfor betragter man opstarten på NEXT Uddannelse København til januar 2018 som startskuddet. Her er plads til 18 nye elever.

Læs mere om uddannelsen her

Som produktør kan du

-Svejse 

-Udføre reparationsopgaver 

-Slibeopgaver 

-Køre truck og varetager logistikopgaver 

Relateret indhold