18.12.17 DIB Nyheder

Podcast: Styr computerspil med tankens kraft

Du kan nu styre et computerspil og skrive på et tastatur udelukkende ved at tænke på det. Hør mere i Techtopia-podcasten her.

Kig på en bold. Tænk på at kaste den efter en dræberobot. Og vupti; det sker. Velkommen til virtual reality styret med tankens kraft.

Det lyder som science fiction, men du kan nu styre et computerspil og skrive på et tastatur udelukkende ved at tænke på det. Ingen mus - intet tastatur - "se mor ingen hænder". Kun elektriske signaler fra din hjerne.

Læs også: Podcast: Chatbots vil forandre dit liv - på godt og ondt

Udstyret kaldes et brain-computer-interface (BCI) og er i virkeligheden et sæt virtual reality briller og en EEG scanner, der via syv elektroder på dit hoved opfanger de elektriske impulser fra neuroner i din hjerne.

Vi skal også prøve et sæt VR-briller inspireret af det menneskelige øje, der fokuserer og stiller skarpt på ét punkt og lader alt det i periferien være lidt uskarpt. I dag er en VR skærm som en tv-skærm, hvor alle punkter på skærmen har den samme opløsning. Og det giver overordnet set en ret sløret oplevelse.

Læs også: Podcast: Europæisk tech-start-up miljø kan matche både USA og Kina

Det finske firma Varjo har derfor valgt at lave en VR brille, der stiller skarpt som det menneskelige øje.

Medvirkende:
Ramses Alcaide, CEO, Neurable
Urho Konttori, CEO, Varjo

Vært: Henrik Føhns

Niels Petersen
Skrevet af:

Niels Petersen

Christian Hannibal

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

Relateret indhold