25.01.18 DIB Nyheder

18 rollemodeller viser vejen til succes

18 regionale vindere af DI Initiativpris 2017 viser vejen for tusindvis af andre virksomheder

Hvordan finder og fastholder man medarbejdere? Hvordan omstiller man virksomheden og ledelsen til den digitale virkelighed? Hvordan får man hul på eksportmarkeder?

Disse og mange flere udfordringer har årets 18 regionale vindere af DI’s Initiativpris 2017 fundet løsningen, der kan inspirere tusindvis af andre mindre virksomheder. Vinderne fejres og H.K.H. Prins Joachim kårer en samlet landsvinder ved DI’s SMV-konference 29. januar

Det er 20. gang DI’s Initiativ pris deles ud. Et gennemgående kriterie er, at andre kan lære af de regionale prisvinderes veje til vækst og succes.

Vinderne har udvist særlige evner inden for udvikling, vækst og produktivitet. Og de er helt konkrete beviser på, at det kan lade sig gøre at skabe vækst og arbejdspladser i alle dele af landet til fordel for hele Danmark Hanne Schou, Underdirektør

Det er 20. gang DI’s Initiativ pris deles ud. Et gennemgående kriterie er, at andre kan lære af de regionale prisvinderes veje til vækst og succes.

– Udover de normale kriterier har der i 2017 desuden været lagt vægt på, at virksomheden har udvist en særlig vilje og strategisk evne til at lede medarbejdere og forretningen mod nye mål, fortæller underdirektør Hanne Schou, som er ansvarlig for DI’s regionalforeninger.

Initiativprisen indgår i DI’s arbejde med at styrke virkelyst og skabertrang i dansk erhvervsliv, og det gode eksempel som de regionale vindere repræsenterer, er altid en central brik i denne indsats.

– Vinderne har udvist særlige evner inden for udvikling, vækst og produktivitet. Og de er helt konkrete beviser på, at det kan lade sig gøre at skabe vækst og arbejdspladser i alle dele af landet til fordel for hele Danmark, siger Hanne Schou.

Her er de 18 regionale vindere:

Green Instruments - DI Vendsyssel

Miljøvenligheden vinder frem på krydstogtsferier, og det mærker Green Instruments, hvis måleudstyr til udstødningsgasser stadig oftere finder vej til de flydende hoteller. Adm. direktør Oluf Sigh leder hovedsæde og produk­tion i Brønderslev. I Florida, der er hyppig destination for krydstogtskibe, er der oprettet et salgs- og servicekontor. Måleudstyret bruges også i andre brancher.  

Thisted Bryghus - DI Thy/Mors

Der er tænkt innovativt bag murene i det 115 år gamle bryghus i Thy. Samarbejder er indledt med den regionale nationalpark samt Cold Hawaii i Klitmøller, mens øllet er blevet tilsat porse, birk, havtorn og rav. Det har skabt en bryggerisucces, der slår igennem i hele Danmark. Fristaden Christiania er stadig en stor kunde, men væksten skyldes især specialøl solgt i supermarkederne.      

Jysk Display - DI Skive/Viborg

Flygtninge, langtidsledige og elever fra den lokale produk­tionsskole er blandt Jysk Displays seneste medarbejdere. Virksomheden, der er Nordens største leverandør af messestande, sætter social ansvarlighed højt og adm. direktør Jens Chr. Winther ser også forretningsmæssig fornuft i at bruge ekstra energi under oplæringen af nyansatte. 

Liftup  - DI Aalborg

Boom i eksport til Nordamerika Med løftestolen ”Raizer” har Liftup ramt en guldåre inden for hjælpemidler til bevægelseshæmmede. Social ansvarlighed og god forretning er smeltet sammen med dette produkt, der bl.a. baner vej for massiv vækst i USA og Canada, og giver Liftup en eksportandel på 70 procent. Adm. direktør Søren Elisiussen er ansat for at lede vækststrategien.

Multi-Tek - DI Randers-­Norddjurs

Det lange seje træk med nye produkter og effektivitet er adm. direktør Lars Torp Jensen forklaring på, at Multi-Teks branddøre i dag blandt andet er indbygget i Nationalbanken og Randers Regnskov. Der har været solid vækst i forretningen, hvilket har gjort virksomheden i stand til at klare skærene gennem år, hvor konkurrenter er bukket under.

Combi-Therm - DI Silkeborg
 
Kunsten at fragte temperaturfølsomme produkter er blevet en rigtig god forretning for Combi-Therm, der ejes af Henrik Christoffersen. Han overtog virksomheden for 22 år siden og har bygget virksomheden op i denne særlige niche. 33 ansatte har fast arbejde med opgaverne i henholdsvis Them og Randers. 

Cryptomathic - DI Østjylland 
 
Det næsten pengeløse samfund har givet Cryptomathichs software til sikre serverforbindelser vind i sejlene, bl.a. hos bankerne. Virksomheden blev grundlagt i Aarhus i 1986 af Peter Landrock, som stadig er i front. I 2011 åbnede firmaet egen afdeling i Silicon Valley, og med EU’s skærpede krav til elektronisk sikkerhed er grunden lagt for yderligere vækst. 

Vestværftet - DI Midt Vest
 
I Hvide Sande har skibsbygger Ernst Kristensen og sønnen Ove Kristensen skabt en god forretning på kerneekspertisen fiskeri. Vestværftet designer og udvikler fiskebåde af høj kvalitet, der efterspørges bredt, hvilket de 50 medarbejdere og 25 underleverandører vidner om. Værftet har ikke haft underskud siden første skib forlod værftet i 1995. 

Serridslev Træindustri - DI Horsens 
 
Det rette sats på møbler og inventar til danske butikker har på fem år vendt forretningen rundt for Serridslev Træindustri, der på det seneste også har fået hul på eksportmarkederne. Ordrebøgerne er fyldt, og der er skabt flere danske arbejdspladser undervejs i ejer og adm. direktør Mogens Jensens proces med at sikre firmaet en lys fremtid.  

Pro-Automatic - DI Sydvestjylland

Der er fart på produktionen af el-tavler fra familiefirmaet Pro-Automatic i Holsted. Så meget, at de to søskende, Liselotte og Michael Schrøder, i 2017 gav plads til nye medejere, som i dag har halvdelen af aktierne i den 25 år gamle virksomhed. Pro-Automatic har alle 80 medarbejdere – herunder ikke mindst mange lærlinge. 

Vetaphone - DI Trekantområdet 
 
Brødrene Frank og Jan Eisby løfter arven fra faderen, der i 1951 var banebrydende med en teknologi, der muliggør tryk på og efterbehandling af plastikfilm og folier. Efter modvind under finanskrisen er der sat overskudsrekorder de seneste seks år, mens antallet af medarbejdere er vokset fra 26 til 65. Fremgangen er trukket af eksport til USA og Fjernøsten.

Vendlet - DI Sønderjylland 
 
En handicappet datter blev startskuddet for grundlæggeren Christian Buus’ udvikling af et fuldautomatisk vendelagen til sengen, der i dag er blevet en betydelig forretningssucces. Fysioterapeuten Peter Maindal tog over i 2010 og flyttede virksomheden til Aabenraa, hvor den siden er vokset til 23 ansatte og med en stigende eksport til bl.a. den tyske plejesektor.

Lars Broe Rustfri Stål - DI Fyn 

Ordrebogen bugner med bestillinger på alt fra bordplader til maskindele hos Odense-virksomheden Lars Broe Rustfri Stål. Blikket for den menneskelige faktor er en central del af succesen, hvor direktør Lars Broe sætter en ære i at oplære unge medarbejdere til ordentlige voksne og dygtige håndværkere. Det kan 13 nuværende lærlinge skrive under på.

Paul E. Danchell - DI Vestsjælland 

Printkort og andre elektroniske produkter sikrer over 50 arbejdspladser i Jyderup efter massive investeringer i kvalitetssikring og ny teknologi. Det er succesopskriften for Paul E. Danchell, der har skabt et dansk væksteventyr i en branche, der typisk flytter produk­tionen til lande med billigere arbejdskraft.

Ucomposites - DI Sydsjælland 

Glasfiberrester fra vindmølleindustrien tager lige en tur om Bogø, før de bl.a. ender i komponenter til den tyske og franske bilindustri. Ucomposites, med adm. direktør Jakob Grymer Tholstrup som storaktionær, har så stor succes med at anvende restprodukter, at den snart ti år gamle virksomhed årligt vokser 30 – 50 procent godt trukket af eksportmarkederne.

Scandinavian Packaging - DI Roskilde/Køge Bugt 
 
200 millioner kapsler og 100 millioner flasker glider årligt gennem de 40 medarbejderes hænder i Scandinavian Packaging, ved produktionen af emballage. Omsætningen er firedoblet siden partnerne Hanne Zinck og Bjarke Rolf Arlø tog over i 2008. Ny tankegang for produktion og medarbejderudvikling har sikret fremgangen.

Tingsted Savværk - DI Bornholm 
 
En modig investor og omstillingsparate medarbejdere har på fem år reddet det bornholmske, familieejede savværk, Tingsted Savværk og Emballage,fra konkurs. Produktionen er femdoblet efter at Kim Christiansen, ejer af Rø Holding ApS, tog over. En modernisering til knapt 13 mio. kr., hvor robotter har overtaget tunge løft og ensartede opgaver har banet vej for overskud.   

Deerland  - DI Hovedstaden

Det lønner sig at være tro mod kerneforretningen. Deerlands fem-årige turnaround med fokus på levende bakterier i pulverform, har skabt en succes, der er kronet med produktet ”Fast Melt”, som reelt smelter på tungen. Den nye kurs har samtidig øget medarbejderstabens faglige niveau. I dag har over halvdelen en akademisk baggrund.

Hanne Schou

Hanne Schou

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3618
  • Mobil +45 2949 4673
  • E-mail hsu@di.dk

Relateret indhold