04.01.18 DIB Nyheder

21 mio. til uddannelse skal sætte skub i iværksættere

EU’s Socialfond og Erhvervsministeriet har afsat 21,3 mio. kr. til en landsdækkende undervisningsindsats i iværksætteri. DI hilser indsatsen velkommen.

To landsdækkende initiativer ”Undervisning i iværksætteri” og ”Start Up i praksis” har fået tilsagn om i alt 21,3 mio. kr. i medfinansiering fra den nationale pulje af EU-strukturfondsmidler og Erhvervsministeriet. Projekterne skal øge kompetencer inden for entreprenørskab hos studerende og derved bidrage til, at flere bliver motiveret til at starte egen virksomhed.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (C) siger i en pressemeddelelse:

- Når 1200 studerende på erhvervsskoler og næsten 300 universitetsstuderende nu får mulighed for at få forbedret deres iværksætterkompetencer, er det en investering i fremtidens danske erhvervsliv. Hvis vi også fremover skal være godt rustet til konkurrencen internationalt, er det afgørende, at vi har en stærk iværksætterkultur. Derfor er det særdeles værdifuldt, at vi sammen med EU’s Socialfond nu investerer i at motivere danske studerende til at starte og få succes som iværksættere.

Vi oplever, at der er mange derude, der har troen på, at det kan lade sig gøre at starte virksomhed og udfordre etablerede virksomheder med nye koncepter. Dorte Gram Nybroe, Seniorchefkonsulent

DI hilser investeringerne velkommen


I DI ser chef for smv og iværksætteri Dorte Gram Nybroe også positivt på investeringen, der ifølge hende kan bidrage til en højere succesrate blandt iværksættere.

- Vi oplever en stærk interesse blandt unge for at starte egen virksomhed. Blandt andet har vi lige optaget en række nye medlemmer under vores iværksætterordning, og vi oplever, at der er mange derude, der har troen på, at det kan lade sig gøre at starte virksomhed og udfordre etablerede virksomheder med nye koncepter. Men generelt ser vi også, at mange af iværksætterne ikke overlever så længe, og derfor er det yderst positivt, at de unge bliver klædt bedre på til at få succes, siger hun.

Nyetablerede spænder vidt


Bredden i de brancher, de nyoptagne i DI’s iværksætterordning  hører til, viser ifølge Dorte Gram Nybroe også, at fantasien og evnen til at tænke nyt ikke fejler noget hos iværksætterne.

Blandt de nyoptagne er blandt andre det digitale vikarbureau Tempu, fødevarevirksomheden Dare to eat, der primært laver slik af insekter, den digitale sparegris Ernit  og ikke mindst Valuer, der hjælper andre iværksættere med at dokumentere, hvad de kan tilbyde etablerede virksomheder, og hvad de etablerede virksomheder har, som iværksætterne nyder godt af.

- Det er en fornøjelse at se bredden i kompetencer og viljen blandt vores nye medlemmer. De har valgt at starte egen virksomhed som en alternativ karrierevej. En karrierevej som flere kan få øjnene op for når iværksætteri og uddannelse kobles tæt sammen, hvilket Fonden For Entreprenørskab har stor erfaring med. Vi glæder os derfor til at byde velkommen til endnu flere succesfulde iværksættere i fremtiden, siger Dorte Gram Nybroe.

Næste deadline for tilmelding til DI’s iværksætterordning er 28 februar. Se mere om ordningen.  

Fakta

Zealand Business College står sammen med Mercantec og International Business College bag projektet ”Undervisning i iværksætteri”. Projektet modtager ca. 8,9 mio. kr. i medfinansiering fra EU’s Socialfond og ca. 2,8 mio. kr. fra Erhvervsministeriet til målrettet udvikling af moduler i iværksætteri og opkvalificering af lærere og vejledere. 

Fonden for Entreprenørskab står bag projektet ”Start Up i praksis”, der skal motivere universitetsstuderende til at blive iværksættere. Projektet modtager ca. 7,4 mio. kr. i medfinansiering fra Socialfonden og ca. 2,2 mio. kr. fra Erhvervsministeriet.

Lars Holm Nielsen

Lars Holm Nielsen

Chef for regelforenkling, iværksætteri og SMV-politik

  • Direkte +45 3377 3562
  • Mobil +45 2013 7756
  • E-mail lhni@di.dk

Relateret indhold