Verdens talenter vil gerne slå sig ned i  Danmark, der er rykket fra en syvende til en sjettepalds på INSEAD's nye globale talent index

Foto: Kim Wyon/VisitDenmark
24.01.18 DIB Nyheder

Danmark går frem - København bliver overhalet på talent-rangliste

Danmark er blevet lidt bedre til at tiltrække talenter – København er dog udfordret af bl.a. Oslo og Stockholm, viser INSEAD’s nye Global Talent Competitiveness Index 2018, der blev præsenteret i Davos denne uge. Der er plads til forbedringer i både land og by, siger chefen for DI Global Talent.

Hvem er bedst til at tiltrække og fastholde talenter?

Det konkurrerer verdens lande – og verdens storbyer – heftigt om. I denne uge lancerer INSEAD sit nye Global Talent Competitiveness Index for 2018, og her er Danmark rykket en plads frem til nummer syv på listen.

- Det positivt at se, at Danmark har forbedret sig på mange parametre som attraktiv talentdestination og særligt på forudsætningerne for at fastholde talenter her i landet, siger chef for DI Global Talent Linda Duncan Wendelboe, Dansk Industri.

Danmark har dog stadig plads til forbedring i landets evne til at tiltrække talenter til landet.

- Tiltrækning er et område, som er værd at sætte ind på, da danske virksomheder i stigende grad er afhængige af at kunne tiltrække dygtige internationale talenter, siger Linda Duncan Wendelboe.

København rykker ned

På INSEAD’s Global Talent Competitiveness Index 2018 er København samtidig faldet fra en førsteplads på ranglisten sidste år til en fjerdeplads i år.

- Flere byer som for eksempel Zürich og Stockholm optrapper deres indsats for at tiltrække endnu flere globale talenter og investeringer, siger chef for DI Global Talent Linda Duncan Wendelboe, Dansk Industri.

Hun opfordrer København til at gøre en aktiv indsats for at markedsføre sine styrkepositioner.

- København har et spændende og spirende start-up miljø, et velfungerende International House CPH for internationale borgere samt en attraktiv infrastruktur. Det kan byen med fordel slå på, siger Linda Duncan Wendelboe.

Karen Witt Olsen
Skrevet af:

Karen Witt Olsen

Linda Duncan Wendelboe

Linda Duncan Wendelboe

Chef for Medlemsrelationer og SMV-indsatser

  • Direkte +45 3377 3906
  • Mobil +45 9398 8050
  • E-mail lidw@di.dk

Relateret indhold