Velkommen til Dansk Industris nye website. Vi udvikler i øjeblikket et nyt site for at give dig den bedste brugeroplevelse. I en periode vil du derfor opleve indimellem at blive sendt til indhold på vores gamle site.

02.01.18 Nyheder

Danske flyselskaber slipper for besværligt kontantkrav

Dansk luftfart får lige konkurrencevilkår med udenlandske selskaber med dispensation fra kontantreglen fra erhvervsminister Brian Mikkelsen (C).

Frem over bliver det valgfrit for danske fly, om kabinepersonalet skal tage imod kontanter. Det sker, efter erhvervsminister Brian Mikkelsen fra 1. januar 2018 har tildelt dispensation til alle dansk indregistrerede fly fra kontantreglen. Beslutningen vækker stor glæde i danske luftfartsvirksomheder.

- Det er en rigtig god nyhed for dansk luftfart, at danske fly nu får lige konkurrencevilkår med udenlandske selskaber. Det har længe været både dyrt og bøvlet for de danske flyselskaber, at de skulle kunne tage imod kontanter, så det er en kærkommen lettelse fra ministeren, siger branchedirektør Michael Svane fra Dansk Luftfart i DI.

Han peger på, at langt de fleste passagerer i dag betaler med kort.

- Det er kun et lille fåtal, som i dag betaler med kontanter, så i praksis vil ændringen have meget lille betydning for danske passagerer – men stor betydning for flyselskaberne. Derfor har det også været et stort ønske for dansk luftfart at blive undtaget kontantkravet, siger Michael Svane.

Relateret