09.01.18 DIB Nyheder

Nøgletal: Adgang til kapital er ingen hindring for investeringer

Kreditcheferne har talt og de vurderer, at det er blevet nemmere at låne penge

- Spørger man i landets kreditinstitutter har de gjort det nemmere for virksomhederne at låne penge. Det er helt i tråd med vores egen undersøgelse, hvor de fleste virksomheder synes det er muligt at låne penge på gode vilkår, siger cheføkonom Morten Granzau, Dansk Industri.

Når kreditcheferne fortsat ønsker at fastholde de nuværende vilkår for at låne, giver det tro på, at noget af det 50 mia. kr. store efterslæb, som DI finder, at der er i investeringerne, kan vindes tilbage. Morten Granzau Nielsen, Vicedirektør

- Bedre muligheder for at låne i banker og andre kreditinstitutioner giver bedre betingelser for virksomhederne og er med til at mindske en af udfordringerne, når beslutninger om nye investeringer skal træffes. Og vi har brug for flere investeringer i blandt andet digitalisering for at kunne fastholde væksten i Danmark, siger cheføkonom Morten Granzau, Dansk Industri.

- Når kreditcheferne fortsat ønsker at fastholde de nuværende vilkår for at låne, giver det tro på, at noget af det 50 mia. kr. store efterslæb, som DI finder, at der er i investeringerne, kan vindes tilbage. Virksomhederne ønsker i hvert fald at øge investeringerne i 2018, så derfor er det glædeligt, at det ser ud til at adgang til kapital ikke bliver en udfordring, siger cheføkonom Morten Granzau, Dansk Industri.

Kreditchefer rundt om i landet lempede deres kreditpolitik overfor virksomhederne i fjerde kvartal 2017. Kreditstandarderne er dog faldet en smule fra 20,7 i tredje kvartal til 13,8 i fjerde kvartal. Det viser de seneste svar fra de største danske kreditinstitutter i Nationalbankens udlånsundersøgelse.

Kreditchefer i landet største kreditinstitutter forventer at fastholde deres kreditpolitik overfor virksomhederne i starten af 2018.

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold