30.01.18 DIB Nyheder

Nøgletal: Europæisk opsving fortsætter i 2018

Europæisk økonomi gik frem med 0,6 procent i fjerde kvartal.

Over det seneste år har der været en vækst på 2,6 procent i EU og 2,7 procent i Eurolandene.

- Det europæiske opsving kører på sit femte år, og 2017 blev året hvor hele EU kom med på opsvinget. De seneste fem års fremgang har løftet beskæftigelsen til nye højder og fået mere end otte mio. europæere ud af ledighedskøen, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

De økonomiske tillidsindikatorer ligger på et utrolig højt niveau, hvilket giver en klar forventning om fortsat fremgang i Europa i 2018. Allan Sørensen, Cheføkonom

- Væksten i Europa føres an af en meget stærk tysk økonomi, men opsvinget er bredt funderet og har fået fat i hele Europa. Væksten er højest i Østeuropa, men også de hårdt plagede sydeuropæiske lande oplever fremgang, dette gælder særligt i Spanien og Portugal, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

EU-Kommissionen har samtidig udsendt nye tal for den økonomiske tillid i EU. Det samlede indeks for den økonomisk tillid i EU faldt en lille smule fra 115,1 i december til 114,7 i januar, hvilket er det næsthøjeste niveau i 17 år, kun overgået af målingen i december. Indekset afspejler både forbrugernes og erhvervslivet forventninger til de kommende måneder.

- Der er absolut intet der tyder på, at det europæiske opsving er kørt fast. De økonomiske tillidsindikatorer ligger på et utrolig højt niveau, hvilket giver en klar forventning om fortsat fremgang i Europa i 2018. Den stærke efterspørgsel giver vores eksport til EU-landene ny luft under vingerne, men på de fjernere markeder udfordres eksporten af den stærke euro, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold