26.01.18 DIB Nyheder

Nøgletal: Lave renter må snart sætte mere gang i virksomhedernes investeringer

Utroligt, men sandt – det blev igen billigere for virksomhederne at låne penge. Det giver håb om flere investeringer.

- Selvom man ikke skulle have troet det, er det endnu engang blevet billigere for virksomhederne at låne i banker og realkreditinstitutter, siger cheføkonom Morten Granzau, Dansk Industri.

- Billigere lån er godt nyt for danske virksomheder, fordi det fjerner et af de største bump på vejen til en investering. Og vi har brug for flere investeringer i blandt andet digitalisering herunder i robotter, big data og kunstig intelligens for at kunne fastholde væksten i Danmark, siger cheføkonomen.

Billigere lån i bank og realkredit giver tro på, at virksomhederne kan vinde noget af det 50 mia. kr. efterslæb i investeringerne tilbage, som DI’s beregninger viser, der er i dag. Morten Granzau Nielsen, Vicedirektør

- Billigere lån i bank og realkredit giver tro på, at virksomhederne kan vinde noget af det 50 mia. kr. efterslæb i investeringerne tilbage, som DI’s beregninger viser, der er i dag. Men det kræver også bedre adgang til finansiering for de virksomheder, som ikke kan låne i banken eller realkreditinstituttet, siger Morten Granzau.

Renten på virksomhedernes lån i banken forblev uændret lav og hos realkredit faldt renten med 0,1 procentpoint i december 2017. Det betyder, at det aldrig har været billigere for virksomhederne at have lån i bank eller realkredit.

Renten for et lån i bank faldt med 0,1 procentpoint over det seneste år, mens renten på realkredit faldt med 0,2 procentpoint. Renterne ligger dermed ved udgangen af 2017 på henholdsvis 2,5 og 1,7 pct.

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold