31.01.18 DIB Nyheder

Nøgletal: Mange nye job til ledige

Ledigheden fortsætter med at falde. Hvis man er ledig, er betingelserne for at komme i arbejde usædvanligt gode lige nu, mener DI.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at der var 1.800 færre ledige i december end måneden før. Dermed er ledigheden faldet til 113.000 personer svarende til 4,2 pct.

- De mange nye job i de private virksomheder skaber jobåbninger til de ledige. Det er særdeles positivt, at 1.800 flere ledige er kommet i arbejde , siger underdirektør Steen Nielsen, DI.

Ledigheden på 4,2 pct. ved udgangen af året var på præcist samme niveau som i december 2016. Steen Nielsen, Vicedirektør

- En del af de ledige, der er kommet i job, er flygtninge på integrationsydelse. Flygtningene får i dag meget bedre hjælp til at komme i arbejde. Det skyldes en  mere målrettet indsats i kommunerne og den nye integrationsgrunduddannelse for flygtninge, siger underdirektør Steen Nielsen, DI.

- Ledigheden på 4,2 pct. ved udgangen af året var på præcist samme niveau som i december 2016. Der er dog også lavet om på opgørelsesmetoden i løbet af 2017, så tallene kan nok ikke helt sammenlignes, siger underdirektør Steen Nielsen, DI.

- Langt de fleste ledige er uden arbejde i en kortere periode. Det skyldes, at betingelserne for at komme i arbejde er usædvanligt gode netop nu, siger underdirektør Steen Nielsen, DI.

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold