09.01.18 DIB Nyheder

Nøgletal: Stærk krone udfordrer eksportvirksomhederne

Der er godt gang i den globale økonomi, men en stærk krone udfordrer eksportvirksomhederne, der dog forventer øget omsætning i 2018.

- Det globale opsving er kommet op i fart, og der er fremgang over hele kloden, men danske virksomheder har svært ved at omsætte den stærke efterspørgsel til øget eksport. Kronens stærke værdi er en del af forklaringen på den sløje udvikling i eksporten, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

Vareeksporten stod stille i november, men ligger dog næsten fem procent højere end året før. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Efterspørgslen fra udlandet er temmelig stærk lige nu, og på trods af den stærke krone, så ser eksportvirksomhederne meget lyst på 2018. Allan Sørensen, Cheføkonom

- I løbet af 2017 steg kronen tre procent i værdi, og det stiller virksomhederne ringere i den globale konkurrence. Kronen er især blevet styrket over for dollaren, og det har ramt eksporten til USA. Eksporten til USA gik frem i november, men ligger i årets første 11 måneder næsten 5 procent lavere end året før, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

- Efterspørgslen fra udlandet er temmelig stærk lige nu, og på trods af den stærke krone, så ser eksportvirksomhederne meget lyst på 2018. Blandt DI’s medlemmer  er det således otte ud af ti eksportvirksomheder, der forventer øget omsætning i 2018, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

- Virksomhederne har rigtig gode muligheder for at hente flere nye ordrer i udlandet, men det kræver, at de kan finde medarbejdere til at løfte opgaverne, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

775.000 danske arbejdspladser afhænger af virksomhedernes salg til udlandet, og fremgang i eksporten vil øge behovet for flere dygtige medarbejdere i vores eksportvirksomheder.

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold