30.01.18 DIB Nyheder

Nøgletal: Virksomheder peger på mangel på medarbejdere som vækstbremse

Konjunkturbarometret for industrien faldt i januar, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

- Virksomhedernes tro på fremtiden steg betydeligt igennem 2017. Selvom der med dagens tal for konjunkturbarometeret viser sig, at der er lidt udsving i industriens forventninger her i den første måned af 2018, så er der stadig rigtig godt gang i økonomien herhjemme. Og blandt DI’s medlemsvirksomheder forventer syv ud af ti stigende omsætning i år. Derfor forventer vi også fortsat fremgang i 2018, siger økonomisk politisk chef i DI Morten Granzau, Dansk Industri.

Det er blandt andet helt afgørende, at virksomhederne har mulighed for at ansætte dygtige medarbejdere fra udlandet. Morten Granzau Nielsen, Underdirektør

- Der er dog en meget reel risiko for, at mangel på arbejdskraft kan lægge en dæmper på fremgangen herhjemme. 14 pct. af servicevirksomhederne melder nu, at mangel på medarbejdere er en begrænsning for produktionen. I industrien er det 9 pct. Det er det højeste niveau, vi har set, siden krisen ramte. Og det kan bremse mulighederne for vækst i den enkelte virksomhed, siger Morten Granzau.

- Det er blandt andet helt afgørende, at virksomhederne har mulighed for at ansætte dygtige medarbejdere fra udlandet. Ellers vil det gå ud over væksten i dansk økonomi, siger Morten Granzau.

Konjunkturbarometret for industrien faldt til -3 i januar fra 3 i december. For servicevirksomhederne faldt indikatoren fra 13 til 12. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Dagens tal viser desuden, at 9 pct. af industrivirksomhederne oplever mangel på medarbejdere som en begrænsning for produktionen. For servicevirksomheder er det 14 pct., mens det er 25 pct. i byggeriet.

Morten Granzau Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret