22.01.18 DIB Nyheder

Podcast: Opdagelsesrejse i kryptovaluta part 1

Skal Techtopia have sin egen kryptovaluta? En kryptopia. Det kræver flere overvejelser, end man umiddelbart forestiller sig. Tag med på første afsnit i Techtopias opdagelsesrejse i kryptovaluta.

Techtopia tager på opdagelsesrejse i kryptovaluta. I første afsnit undersøger vært Henrik Føhns, hvilke overvejelser, holdet bag podcasten skal gøre sig, hvis der skal etableres en kryptopia.

Programmet kigger også nærmere på apps, som din læge kan udskrive til dig. Den kan hentes på app-oteket, som sørger for, at app'en gør det, den lover, og at firmaet bag lever op til en række garantier stillet af Sundhedsstyrelsen.

Det er en af visionerne i den nyeste rapport fra SIRI-Kommisionen, der er et samarbejde mellem Ingeniørforeningen/IDA og den radikale folketingspolitiker Ida Auken.
Rapporten kigger på sundhedsteknologi og kommer med fire anbefalinger, der altså blandt andet handler om apps, men også om hvordan kunstig intelligens kan bruges i sundhedssektoren, og om hvordan vi kan få offentlige og private sundhedsdata til at spille sammen. Og ikke mindst hvordan vi sikrer, at følsomme data forbliver private, samtidig med at de kan bruges i forskningsøjemed.

Medvirkende:
Thomas Damkjær Petersen, formand IDA
Henning Langberg, professor KU og direktør for Copenhagen Health Tech Cluster
Hans Henrik Hoffmeyer, senior Vice President, Nets

Mie Rasbech

Mie Rasbech

Chef for DI Life Science

  • Direkte +45 3377 3936
  • Mobil +45 2892 4410
  • E-mail mras@di.dk