Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) løftede sløret for et nyt rådgivningscenter på Dansk Industris SMV-konference 29. januar i Kolding.

Nils Rosenvold
29.01.18 DIB Nyheder

Regeringen søsætter digital rådgivning for SMV’er

Under overskriften ”SMV Digital” søsætter regeringen et rådgivningscenter, som blandt andet skal fremme e-handel, brugen af robotter og 3D-teknologi.

Regeringen er klar med en digital hjælpende hånd til mindre virksomheder. Det løftede erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) sløret for ved Dansk Industris SMV-konference i Kolding mandag.

Den hjælpende hånd kommer i form af et rådgivningscenter, ”SMV Digital”, som blandt andet skal fremme e-handel, brugen af robotter og 3D-teknologi.

Læs også: Digitalisering højere op på SMV’ers dagsorden

Vi vil tilbyde SMV’er digital rådgivning, udarbejde digitale business cases og hjælpe med digitalt design Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K)

Initiativet indgår i regeringens digitale vækststrategi. Rådgivningshjælpen kommer i erkendelse af, at mange mindre virksomheder ikke har tid til digital udvikling i det daglige.

- Hvis jeg var virksomhedsejer og skulle sørge for, at der var arbejde til mine folk, ordrer i bogen og styr på driften, ville jeg måske heller ikke have tid til at sætte mig ind i, om det er en robot eller kunstig intelligens, der kan optimere min forretning, sagde Brian Mikkelsen på SMV-konferencen.

Det nye tilbud om rådgivning vil være målrettet alle brancher.

- Vi vil tilbyde SMV’er digital rådgivning, udarbejde digitale business cases og hjælpe med digitalt design. Vi ved at digitaliseringen øger effektiviteten og forbedre bundlinjen, forklarede ministeren.

Læs også: Techtopia 34: Hvordan får vi flere kvinder i IT-branchen?

Styrket eksport via e-handel

Blandt rådgivertilbuddene er et såkaldt e-handels eksportcenter, som skal hjælpe med at styrke de mindre virksomheder på området. Det ligger fint i tråd Dansk Industris (DI) ønsker.

DI har netop opfordret til at styrke det område, fordi mange virksomheder, der i forvejen har e-handel i Danmark har brug for rådgivning til at komme ud over landets grænser.

- Det er afgørende, at danske SMV’er får øget deres eksport gennem e-handel. Et center for rådgivning på det område, vil styrke det arbejde og gør det lettere for virksomhederne, at nå det globale marked, siger direktør i DI, Kent Damsgaard.

Han henviser til, at kun 1,6 pct. af Danmarks samlede eksport sker via e-handel, og at Danmark er på en beskeden ottendeplads i EU indenfor eksport via e-handel.

- I DI gør vi generelt meget for at rykke vores medlemmer på den digitale dagsorden. Og på to år er antallet af virksomhedsledere med en vision på området nærmest fordoblet, siger Kent Damsgaard.

Læs også: Danske virksomheder digital frontløber i Europa

Kent Damsgaard

Kent Damsgaard

Politisk direktør

  • Direkte +45 3377 3090
  • Mobil +45 2585 3216
  • E-mail ked@di.dk

Relateret indhold