Odense Marcipan er grundlagt i 1909 og  en del af Orkla-koncernen siden 1991.  Virksomheden har over 90.000 følgere på Facebook og den adm. direktør skriver årligt 50 personlige julekort i hånden.

Foto: Alex Tran
24.01.18 DIB Nyheder

Se mit skrivebord: Odense Marcipan

Adm. direktør Niels Stig Søgaard, Odense Marcipan A/S viser sin arbejdsplads frem og fortæller om tingene på skrivebordet. Se og læs bl.a. om virksomheden har  vundet Orklas store europæiske fodboldturnering, hvad et dronningbrød er - og hvilket land i Norden, der er mest glad for mandler i marcipanen.

Kasse med dronningebrød
Vi fremstiller op til jul et 'dronningebrød', som håndlaves efter en hemmelig opskrift. Vi sender hvert år en kasse af dem til Kongehuset, som vi har været Kgl. Hofleverandør til siden 1961.

Medaljer i fodboldturneringen
Hvert år samler Orkla medarbejderne fra hele Europ til en fælles fodboldturnering. Det er virkelig sjovt at være med og møde kollegaer fra Rumænien, Estland eller Portugal. Vi har også vundet turneringen flere gange.

Marcipan i alle farver
- Vi producerer 650 forskellige produkter, hvoraf størstedleen er marcipan. Vores marcipan er forskellig, alt efter om den er til Danmark, Norge eller Sverige. I Norge er der f.eks. 25 pct. mandler i den marciapn, vi sælger mest af. Og i Sverige er der 50 pct, og så bruger de florsukker i maricpanen. Det er et spørgsmål om kultur. I Danmark vandt vores marcipan, der har 63 pct. mandler, sidste år Forbrugerrådets test. Det er vi stolte af - men egentlig mest over, at vi altid gør ios umage med at lave et fremragende stykke håndværk og dermed marcipan.

Se flere beskrivelser af indholdet på adm. direktør Niels Stig Søgaards  skrivebord

Fakta

Odense Marcipan A/S
Grundlagt 1909
Hovedsæde og produktion i Odense
En del af den norske Orkla-koncern siden 1991
Danmarks største og en af verdens største producenter af marcipanprodukter
Omsætning i 2016: 396 mio. kr.
65 % til eksport
Ca. 150 ansatte
Medlem af DI Fødevarer

Skrevet af:

Niels Petersen

Leif Nielsen

Leif Nielsen

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3015
  • Mobil +45 2724 5638
  • E-mail leni@di.dk

Relateret indhold