Statsministeren på scenen med   automatikteknikernes vinder.

Foto: Marie Victoria Nedergaard
20.01.18 DIB Nyheder

Video: Danmarks dygtigste lærlinge fundet i Herning

Lørdag blev Danmarks bedste lærlinge fundet ved DM i Skills. Arrangementet er en god anledning til at hylde vores faglærte og inspirere flere til at søge samme vej, lød det fra statsministeren.

En klejnsmed svejsede, så det føg med gnister. Ved siden af var en industritekniker i gang programmere sin maskine.

Der var masser af liv i MCH Messecenter Herning, da DM i Skills fandt sted mellem den 18. og den 20. januar.

48.000 danskere lagde vejen forbi for at overvære de 300 lærlinge, som i løbet af de seneste tre dage har dystet i 42 forskellige håndværksdiscipliner. Nu er vinderne fundet, og blandt dem er Casper Rasmussen, som til daglig er industriteknikerlærling i virksomheden KVM Industrimaskiner A/S.

- Det føles fantastisk at vinde. Det er en kæmpe drengedrøm, der er gået i opfyldelse. Mine forventninger var lidt blandede inden. Vi var fem deltagere og alle var skarpe. Jeg er bare glad for at have trukket det længste strå, sagde Casper Rasmussen kort efter at være blevet udråbt som vinder.

Han skal først og fremmest fejre sejren med en masse søvn efter mange træningstimer. Med førstepladsen i sin kategori har han også kvalificeret sig til EuroSkills, som finder sted i Budapest til september.

”Vi skal hylde vores talenter”

Med til præmieoverrækkelsen var statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). En efter en gav han vinderne diplom og trofæ på scenen. Og så opfordrede han publikum til at være stolte af alle deltagerne – også dem, som ikke vandt.

- DM i Skills er en rigtig god anledning til at hylde vores talenter. Vi har brug for flere, der vælger en erhvervsuddannelse. De unge, der gør det, skal have et skulderklap, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Han fremhævede, at det er positivt, at de mange folkeskoleklasser, som har besøgt konkurrencen, har haft mulighed for at snuse til erhvervsuddannelserne. Men også at flere politiske initiativer forhåbentligt vil skaffe flere faglærte til virksomhederne.

- Det er en mulighed for at komme ind og se, hvor langt man kan drive sit fag. Sammen med en række andre initiativer – erhvervsuddannelsesreform og trepartsaftale om flere praktikpladser, håber og tror jeg, at det vil få flere unge til at søge den vej, sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

DM i Skills skal vise bredden af muligheder

Selvom arbejdet for flere praktikpladser er et vigtigt skridt, er det altafgørende, at de unge finder lysten til at gå i lære, lød det fra chef for erhvervsuddannelser i Dansk Industri (DI), Lone Folmer Berthelsen.

- Vi ser dagligt overskrifter om mangel på faglærte. Derfor er det vigtigt, at DI er til stede på DM i Skills. Selvom vi sikrer en masse praktikpladser, nytter det ikke noget, hvis ikke der er nogle lærlinge til dem, sagde Lone Folmer Berthelsen.

- DM i Skills er en god måde at fremvise erhvervsuddannelserne, så de unge og deres forældre kan se bredden af muligheder, tilføjede hun.

Læs også: Danstoker vil finde den helt rigtige lærling ved DM i Skills 

Relateret indhold