- Virksomhederne har svært ved at skaffe de nødvendige medarbejdere og må ofte sige nej til ordrer på grund af mangel på arbejdskraft, siger DI's underdirektør Steen Nielsen.

29.10.18 DIB Nyheder

DI: Ærgerligt at forhandlinger om udenlandske medarbejdere er brudt sammen

Regeringen opgav mandag at få en samlet plan for flere udenlandske medarbejdere til Danmark igennem. DI håber fortsat på en ambitiøs aftale, så erhvervslivet kan holde fast i fremgangen – til gavn for alle i Danmark.

Forhandlingerne om at lette virksomheders muligheder for at rekruttere udenlandske medarbejdere brød mandag sammen.

Regeringen måtte opgive at få en samlet plan igennem med støtte fra Folketingets øvrige partier. Desværre, siger underdirektør i Dansk Industri (DI) Steen Nielsen.

- Det er ærgerligt, at forhandlingerne er brudt sammen. Det går ud over vækst og velstand i Danmark, hvis der ikke kan indgås en aftale. Det er vigtigt med flere faglærte og højtuddannede medarbejdere til vores virksomheder for at holde fast i erhvervslivets økonomiske fremgang til gavn for alle i Danmark, siger han.

DI’s underdirektør håber dog fortsat på, at politikerne kan blive enige om en ambitiøs aftale, der gør det lettere for virksomhederne at rekruttere udenlandske medarbejdere. Det er der i høj grad behov for. 

- Virksomhederne har svært ved at skaffe de nødvendige medarbejdere og må ofte sige nej til ordrer på grund af mangel på arbejdskraft. Vi har fra DI’s side fremlagt et ambitiøst katalog af forslag, der både omhandler forbedringer af beløbsordningen og af reglerne om ansættelse af udenlandske medarbejdere, siger Steen Nielsen.

Læs også: Fem myter om udenlandsk arbejdskraft og beløbsordningen

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold