Tommy Korsholt, ejer af TKT Electronics, fik overrakt DI's Initiativpris  2018 af  DI's formand for region Skive/Viborg, Morten  Primdal (th) og Peder Chr. Kirkegaard, borgmester i Skive.

25.10.18 DIB Nyheder

Kamp for at undgå fejl fører til initiativpris

TKT Electronics får Dansk Industris Initiativpris 2018. Årsagen er hovedsagelig kraftig vækst med fokus på ikke at begå fejl.

Det er svært at gardere sig helt mod fejl i produktionen, men hos TKT Electronics er man tættere på end de fleste. En reklamation fra en kunde fik virksomheden til digitalt at kvalitetssikre produktionen fra start til slut, og siden er fejlene så godt som udryddet. I dag er virksomheden i stand til at hjælpe andre virksomheder med at minimere antallet af fejl.

TKT Electronics i Skive producerer komponenter til at lang række brancher inden for elektronikindustrien eksempelvis offshore, Hi-Fi-udstyr, medicinsk udstyr og til landbruget.

Hvis man vil være en underleverandør, som kunderne har tillid til, er det afgørende, at produkterne har en høj kvalitet. Derfor var det en særdeles flov direktør for TKT Electronics, som modtog et opkald fra en af de trofaste kunder. Virksomheden havde leveret et print, med en forkert type komponent.

Det nager mig hver gang, vi laver fejl. Derfor besluttede jeg, i samarbejde med vores trofaste kunde, at vi skulle have et system til at sørge for, at det ikke sker igen og vi altid kunne finde tilbage i processerne. For at kunne dokumentere, hvilken parameter den enkelte ordre, har gennemgået. Det viste sig hurtigt, at de færdige løsninger ikke passede til vores behov. Derfor var vi nødt til at lave vores eget system, siger direktør Tommy Korsholt.

De fleste virksomheder kan kun drømme om at have den slags kvalitetssikring, som man finder hos TKT Electronics Morten Primdal, formand for DI Skive/Viborg

Udviklet digitalt system

Som sagt så gjort. Virksomheden har i samarbejde med WB Electronics, udviklet sit eget digitale system, der understøtter produktionen og sikrer at, produkterne gennemgår de rigtige processer og dokumenterer og sikrer, at der kun bruges godkendte materialer og dermed minimerer risikoen for fejlmontage.

Bestyrelsen i DI Skive/Viborg har valgt TKT Electronics som årets initiativprismodtager, fordi virksomheden har udviklet et system til dokumentation og kvalitetssikring, der er så velfungerende, at det bliver et helt nyt forretningsområde.

- Det er imponerende at se, at det er lykkedes at digitalisere processerne i det omfang. De fleste virksomheder kan kun drømme om at have den slags kvalitetssikring, som man finder hos TKT Electronics. Tilgangen gennemsyrer hele virksomheden, siger formand Morten Primdal, DI Skive/Viborg.

Det kan man kalde skalerbarhed!

Årets pris har fokus på skalerbarhed. TKT Electronics har med kvalitetssikringen gjort det muligt at tilpasse sig udviklingen.

- Kvaliteten i virksomhedens produkter og den meget lave fejlmargin gør virksomheden skalerbar i traditionel forstand. Der er ikke mange virksomheder i området, der er vokset ligeså meget som TKT Electronics i de seneste år. Men virksomheden er blevet så god til at optimere sig, at det er ved at blive et helt nyt forretningsområde langt væk fra kerneforretningen. Det kan man kalde skalerbarhed, siger Morten Primdal.

TKT Electronics har været inde i en rivende udvikling i de seneste år. Da den nuværende ejer kom til virksomheden i 2005, var der 9 medarbejdere. I dag er der 55 ansatte, og virksomheden forventer at ansætte endnu flere i den kommende tid.

I forbindelse med prisoverrækkelsen vil virksomheden fortælle om en række nye spændende projekter i virksomheden, der både vil have betydning for omsætning og beskæftigelse i de kommende år.

Fakta om Initiativpris 2018

Prisen uddeles som en hyldest til virkelysten, kreativiteten og skabertrangen blandt de mindre og mellem-store virksomheder i DI's medlemskreds.

De 19 vindere af initiativprisen i DI’s 19 Regionalforeninger dyster efterfølgende om at vinde den landsdækkende Initiativpris 2018. Den uddeles på DI’s årlige SMV-dag i januar måned.  

Dennis Ulstrup Jensen

Dennis Ulstrup Jensen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3896
  • Mobil +45 2065 5202
  • E-mail deje@di.dk

Relateret indhold