31.10.18 DIB Nyheder

Nøgletal: Dansk erhvervsklima er fortsat blandt verdens bedste

Danmark har verdens 3. bedste erhvervsklima, vurderer Verdensbanken.

Verdensbanken har netop for 16. gang offentliggjort sin årlige rapport, Doing Business, som måler landenes erhvervsklima på en række parametre.

Danmark er igen i år nr. 3 i verden og nr. 1 i Europa. DI mener, at undersøgelsen er et vigtigt skulderklap, men påpeger samtidig, at undersøgelsen ikke vægter faktorer som omkostninger og niveauet for skatter og afgifter.

- Undersøgelsen bekræfter igen, at vi i Danmark har et godt erhvervsklima og gode rammer for virksomhederne. Dermed sender undersøgelsen et vigtigt signal til udenlandske investorer og virksomheder, da Danmark er i hård konkurrence om at tiltrække investeringer, virksomheder og arbejdspladser, siger Kent Damsgaard direktør i DI.

Danmark har et godt erhvervsklima og gode rammer for virksomhederne. Kent Damsgaard, Politisk direktør

Kent Damsgaard har dog nogle forbehold. For Verdensbanken tager færre parametre med i deres måling end andre målinger af erhvervsklimaet.

- Modsat andre store internationale undersøgelser af landenes erhvervsklima, så medtager denne undersøgelse stort set ikke væsentlige faktorer som omkostninger og det samlede niveau for skatter og afgifter. Og det er jo områder, som generelt trækker Danmarks international konkurrenceevne ned. Det er derfor heller ikke overraskende, at vi klarer os særligt godt i lige netop denne undersøgelse, som ser uden om omkostningerne, siger Kent Damsgaard.

- I den virkelige verden kan virksomhederne ikke se uden om omkostningsniveauet. Konkurrencen på de internationale markeder er hård og det handler om at kunne levere den rette kvalitet til den rette pris. Men ethvert skulderklap til Danmark skal vi tage imod. Og undersøgelsen har helt ret i, at vi har rigtigt mange styrker og et generelt godt erhvervsklima, siger Kent Damsgaard.

Kent Damsgaard

Kent Damsgaard

Politisk direktør

  • Direkte +45 3377 3090
  • Mobil +45 2585 3216
  • E-mail ked@di.dk

Relateret indhold