"Prisen giver en særlig anledning til at stoppe op og fejre alt det, vi lykkes med sammen," siger direktør Peter-Thomas Damberg, raaco. her flankeret af Guldborgsund Kommunes borgmester John Brædder (Guldborgsundlisten) og formand for DI Lolland-Falster Kim Frimann (th).

Foto: Kristian Birkegaard
17.10.18 DIB Nyheder

Raaco vinder DI Lolland-Falsters Initiativpris 2018 for konstant fornyelse

Bestyrelsen for DI Lolland-Falster er imponeret over den måde, som raaco A/S forholdsvist ubemærket har satset og udviklet nye produkter til kendte og nye markeder.

Raaco i Nykøbing Falster har igennem mange år satset på nye markeder og nye produkter. Virksomheden har viljen til omstilling og det nødvendige mod til at gå nye veje. Det har blandt andet resulteret i, at flyproducenten Airbus nu er blandt kunderne. Onsdag eftermiddag blev det belønnet med DI Lolland-Falsters initiativpris 2018, som i år særligt har fokus på virksomheder med mod.

- Når vi tror på nye markeder, er vi hurtige til at handle på det. Jeg har aldrig tænkt, at vi er særligt modige, men måske kræver det mod, at gøre det vi gør. Når vi går i samarbejde med Airbus Group eller bevæger os ind på det amerikanske marked, kræver det i hvert fald is i maven. Og det har vi masser af, siger direktør Peter-Thomas Damberg.

Jeg skal love for, at de kan noget, som kan være meget svært for mange virksomheder, men som for raa-co bliver helt naturligt, og bare noget man gør Formand Kim Frimann, DI Lolland-Falster.

Gør ikke meget væsen af sig

Bestyrelsen for DI Lolland-Falster er imponeret over den måde, som raaco A/S forholdsvist ubemærket har satset og udviklet nye produkter til kendte og nye markeder.

- De gør ikke meget væsen af sig offentligt, men jeg skal love for, at de kan noget, som kan være meget svært for mange virksomheder, men som for raaco bliver helt naturligt, og bare noget man gør. De har så at sige modet og evnerne til konstant udvikling indlejret i deres DNA. Det vil vi gerne hædre med denne pris. Lolland-Falster er heldigvis blevet et vækstområde i Danmark, og vi er kun ved at varme op til Femernforbindelsen. Men væksten kommer ikke af sig selv - den kommer via virksomheder som raaco, siger formand Kim Frimann, DI Lolland-Falster.

Vil øge investeringerne

Raaco er i Danmark kendt for deres opbevaringssystemer til blandt andet skruer og andre smådele. Med prisen deltager raaco i opløbet om at vinde den nationale pris.

- Vi er glade og stolte over at modtage prisen midt i en tid, hvor en styrket tro på fremtiden gør, at vi øger vores investeringer i såvel produktion, produktudvikling samt salg til nye markeder. Vi arbejder dagligt med at udvikle virksomheden og vores produkter, men prisen giver en særlig anledning til at stoppe op og fejre alt det, vi lykkes med sammen, siger direktør Peter-Thomas Damberg.

Virksomheden har leveret flotte resultater i mange år efterhånden, og det er ikke kommet af sig selv.

- Nogle gange kan man med den gode idé og rette evner hurtigt skabe sig en god forretning. Men erhvervsledere ved, at det kræver konstant fornyelse at kunne levere flotte resultater på bundlinjen over mange år. Mange virksomheder her på Lolland-Falster lykkes med den opgave, men raaco er et af de bedste eksempler, siger formand Kim Frimann, DI Lolland-Falster.

Virksomheden har de sidste år haft en stigende omsætning og et stigende nettoresultat på bundlinjen. Virksomheden beskæftiger ca. 100 ansatte. 

Læs også: Fremtidens Møbler udløser DI initiativ pris i Odense

Fakta

DI Initiativpris

Prisen uddeles som en hyldest til virkelysten, kreativiteten og skabertrangen blandt de mindre og mellemstore virksomheder i DI's medlemskreds.

De 19 vindere af initiativprisen i DI’s 19 Regionalforeninger dyster efterfølgende om at vinde den landsdækkende Initiativpris 2018. Den uddeles på DI’s årlige SMV-dag i januar måned.

 

 

Kristian Birkegaard

Kristian Birkegaard

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4583
  • Mobil +45 6060 0547
  • E-mail krbi@di.dk

Relateret indhold