Fra venstre: Lars Krarup, Borgmester (V) i Herning Kommune,  Grethe Bertelsen og Jens B. Bertelsen, hhv. ansat og stifter af Aubo, Torben Andersen, adm direktør i Aubo  og Claus Arberg, formand i DI Midt Vest.

Foto: Michael Jul-Nørup Pedersen
23.10.18 DIB Nyheder

Sund vækst sikrer køkkenvirksomhed DI Midt Vests Initiativpris

Køkkenvirksomheden Aubo har sikret DI Midt Vests prestigefyldte Initiativpris ved vise, at kvalitetsprodukter både kan designes og fremstilles i Danmark - også i fremtiden.

Vestjysk flid – og en god portion stædighed – har givet pote. Og det bliver nu også belønnet af DI Midt Vest, som giver årets Initiativpris til Aulum-virksomheden Aubo Production A/S, der med 24 forhandlere spredt over hele landet og en stor eksport til især Norge driver en blomstrende forretning.

Der er fortsat årlige vækstrater på 15%, flere butikker på vej i Danmark og planer for yderligere ekspansion på det svenske marked.

- Det er vestjysk mentalitet, når det er bedst. En driftig mand, Jens B. Bertelsen, så muligheder og forfulgte dem, i øvrigt sammen med hele familien. Og samtidig har denne familieejede virksomhed formået at holde fast i de gode dyder: ikke vækst for enhver pris – kun ”sund vækst”, her hvor et ejerskifte er i gang. Aubo er med til at vise, at kvalitetsprodukter både kan designes og fremstilles i Danmark. Også i fremtiden, siger Claus Arberg, som er formand for DI Midt Vest.

Læs også: Ballepressere vinder DI Sydvestjyllands Initiativpris for fremtidens fabrik

Det er et skulderklap, som, jeg også håber, vil give genlyd i området. Torben Andersen, adm. direktør, Aubo Production A/S

Rollemodel i 'den danske model'

Aubo Production A/S har opnået succes med den gedigne kvalitet på deres køkkenelementer, som bliver produceret og samlet i hallerne i Aulum og sendt direkte ud til opsætning i hjem i ind- og udland.

Virksomheden sætter en ære i at være ordholdende. Det gælder også i forhold til medarbejderne, hvor virksomheden er rollemodel i forhold til det særlige danske arbejdsmarkeds tradition for, at arbejdstagere og arbejdsgiver aftaler sig til rette.

- Den ’danske model’, hvor virksomheder og deres medarbejdere bliver enige om spillereglerne, handler grundlæggende om tillid og fælles ansvar. Det er i høj grad det, der driver vores særlige evne til at producere alskens produkter i verdensklasse. Aubo er et klasseeksempel på, hvordan det skal gøres, og det er en vigtig grund til, at de i år modtager Initiativprisen, siger DI’s regionale formand, Claus Arberg.

Læs også: Raaco vinder DI Lolland-Falsters Initiativpris 2018 for konstant fornyelse

Kan trække medarbejdere til Aulum

Adm. direktør Torben Andersen ejer i dag 25% af virksomheden og har sat gang i udviklingen af de digitale kompetencer og i automatisering af virksomhedens produktion.

Det øger konkurrenceevnen og mulighederne for fleksible og hurtige løsninger til gavn for kunderne. Torben Andersen håber, at Initiativprisen kan være med til at give endnu flere dygtige folk lyst til at komme at arbejde for ham.

- Vi er meget stolte over at modtage Initiativprisen i DI Midt Vest. Det er et skulderklap, som, jeg også håber, vil give genlyd i området. Det går nemlig rigtig godt for os, men både vi og mange andre virksomheder mangler nemlig dygtige folk, hvis vi skal kunne blive ved med at følge med den stigende efterspørgsel, vi oplever. Initiativprisen kan være med til at give os en positiv kant, når vi konkurrerer om at tiltrække gode medarbejdere, siger adm. dir. i Aubo, Torben Andersen.

Læs også: Initiativ pris til Odensevirksomhed

FAKTA OM INITIATIV-PRIS 2018

Prisen uddeles som en hyldest til virkelysten, kreativiteten og skabertrangen blandt de mindre og mellem-store virksomheder i DI's medlemskreds.

De 19 vindere af initiativprisen i DI’s 19 Regionalforeninger dyster efterfølgende om at vinde den landsdækkende Initiativpris 2018. Den uddeles på DI’s årlige SMV-dag i januar måned.  

Rasmus Emil Gravesen
Skrevet af:

Rasmus Emil Gravesen

Michael Jul-Nørup Pedersen

Michael Jul-Nørup Pedersen

Teamleder

  • Direkte +45 3377 4588
  • Mobil +45 2924 7009
  • E-mail mjnp@di.dk

Relateret indhold