04.12.18 DIB Nyheder

De nyuddannede kan godt få job

Christian Listov-Saabye, adm. direktør, MOE

– Når de nyuddannede kommer ind hos os, så giver de værdi til opgaveløsningen i projekterne. De kan tænke anderledes eller har nye metoder med fra studiet. Det er også udviklende for de erfarne.

– Det kan godt være, at du bruger ressourcer eller længere tid på indlæring. Men det hænger sammen, da de ekstra ressourcer opvejes af, at de unge ansættes til en lidt lavere løn i starten. 

– Vi gør rigtig meget for at tiltrække talenterne. Ved blandt andet at få folk ind i studiejob, deltage i messer og være ude på universiteterne. 

– Det er også vigtigt, at de studerende kan komme ud og prøve kræfter i virkeligheden. Men det vigtigste er overordnet stadig, at fagligheden er i orden.

– Mit råd til virksomheder, som har svært ved at tage nyuddannede ind, er, at de naturligt vil ende med at se den vej. For de rutinerede kræfter er der bare ikke nok af. De bliver nødt til at tage de nye.

– I virkeligheden er det en nødvendighed. For både væksten og virksomhedens fremtid. Vi lever i dag af viden, og den skal også komme udefra. Hvis en virksomhed ikke tager nyuddannede ind, så vil jeg for alvor frygte for dens fremtid. 

– Inden for ingeniørfaget kan jeg ikke genkende, at der er stor ledighed. Jeg ser et billede af, at de nyuddannede godt kan få job.

– Jeg mener generelt, at universiteterne skal fokusere på at give de studerende en god grundfaglighed, så de bliver dygtige i kernekompetencerne. Så er der en masse andet, som vi nok skal lære dem, når de er ude hos os.

Læs også: Virksomheder: Nyuddannede giver viden og vækst

Niels Petersen
Skrevet af:

Niels Petersen

Relateret indhold