04.12.18 DIB Nyheder

De unge sikrer din overlevelse

Lars Tilling, direktør, DIS København

– Hvis du som virksomhed har svært ved at se det fornuftige i at tage nyuddannede ind, bør du tænke på udløbsdatoen for de rutinerede årgange. Der er rift om de rutinerede kræfter, så virksomhederne er simpelthen nødt til at have den nye generation ind for at sikre overlevering af viden.

– Jeg tror, en årsag til de ledige nyuddannede kan være, dels at den unge generation i dag er mere kræsne med, hvor de vil arbejde, og dels at de unge er pacet mere igennem skolesystemet, så de, når de er færdige med uddannelsen, har brug for et pusterum, inden de starter.

– Der er kamp om rutinerede kompetencer, og vi vil da også meget gerne ansætte personer med erfaring, men med den vækst, vi oplever, er flere af vores medarbejdere nyuddannede. Det er bestemt ikke negativt, for de kommer med ny viden og talent, som vi med fordel kan drage stor nytte af.

– Vi gør meget for at gøre os attraktive. Vi har blandt andet deltaget i Great Place to Work-undersøgelsen, hvor vi som arbejdsplads blev vægtet efter en masse parametre, herunder definitionen af en god arbejdsplads som et sted, hvor medarbejderne har tillid til ledelsen, er stolte af deres arbejde og føler fællesskab med deres kolleger. Her endte vi i toppen blandt cirka 2.800 virksomheder i Europa i 2016 og 2017, og det har givet os stor opmærksomhed eksternt.

Læs også: Virksomheder: Nyuddannede giver viden og vækst

Relateret indhold