"I Beam er alle idéer velkomne, og skillelinjerne mellem afdelingerne er ofte flydende i dagligdagen. Det er alt sammen nogle af grundene til, at Beam er en helt oplagt vinder af Initiativprisen her i Silkeborg," siger formanden for DI Silkeborg, Peter Stampe.

20.11.18 DIB Nyheder

Der bliver ikke fejet noget ind under gulvtæppet i Silkeborg

Det kræver samarbejde, fleksibilitet og dygtige hænder at producere nogle af de maskiner, der holder Danmark ren. Det har de i Silkeborg hos Beam A/S, som producerer skræddersyede og specialbyggede fejemaskiner. Og det er netop nogle af de kvaliteter, der gør, at Beam i år er vinder af årets Initiativpris i DI Silkeborg.

- Beam har skabt en kultur med høj faglighed, kreativitet og samarbejde mellem de forskellige faggrupper blandt medarbejderne. Beam har en udpræget håndværkerkultur, hvor man er praktisk og løsningsorienteret. Her er alle idéer velkomne, og skillelinjerne mellem afdelingerne er ofte flydende i dagligdagen. Det er alt sammen nogle af grundene til, at Beam er en helt oplagt vinder af Initiativprisen her i Silkeborg, siger formanden for DI Silkeborg, Peter Stampe.

Beam laver specialbyggede lastvognsmonterede fejemaskine med højtryksudstyr, som både kan rense, suge og blæse. Det kræver håndværk, stor viden og ofte et tæt samarbejde med kunder fra hele verden. Ca. 85 pct. af Beams fejemaskiner bliver nemlig sendt uden for Danmark.

Læs også: Bæredygtigt, holdbart og storsælgende smart arbejdstøj vinder DI’s Initiativpris 2018

- Her har vi en stærk eksportvirksomhed, der virkelig formår at tilpasse sig kunders behov. Det kræver dygtige medarbejder, der er omstillingsparate, og så kræver det frem for alt samarbejde. Jeg er rigtig glad for, at vi i år kan hædre Beams indsats, siger Peter Stampe.

Og glæden og stoltheden er da også til at tage og føle på hos Beams ledergruppe. Det hænger også sammen med, at det arbejde, virksomheden udfører, rent faktisk gør en forskel ude i verden.

- Vores fejemaskiner bliver brugt til at rengøre veje, så de bliver mere lydløse, men det har også en effekt på vejmodstanden og kan reducere brændstofforbruget med op til 7 pct. Den kraftig suge- og rengøringsevne på Beam-maskinerne er medvirkende til en ny ordre fra en Formel 1-baneejer. Vognene bruges også til at spule tunneller, og nogle bliver endda brugt i stålmineindustrien til at fjerne metalstøv, hvilket kan forlænge holdbarheden på mineudstyret.

- Vores medarbejdere er rigtig dygtige håndværkere, og de har en høj anciennitet. Og så har vi naturligvis også en del lærlinge. Alle medarbejdere er seriøse og fuldstændig passionerede håndværkere, som går i deres fritid og reparerer en eller anden motor, motorcykler, traktor eller lignende. Denne pris er helt klart deres fortjeneste, og vi er super stolte af deres indsats. Den er med til at sætte Beam på Danmarkskortet og Danmark på verdenskortet, siger produktionschef Jens Christian Stening.

Læs også: Metalstærk virksomhed brænder igennem

Fakta om Beam A/S

Beam A/S blev grundlagt i 1972, har knap 100 medarbejdere og ligger i Them tæt på Silkeborg. Virksomheden designer og producerer en lang række specielle lastvognsmonterede fejemaskiner samt højtryksudstyr. Fejemaskinerne bruges til overfladerengøring/rensning og fejning af f.eks. start- og landingsbaner, rengøring af olie og brændstof og overfladerengøring med speciel fokus på overfladestrukturen i forbindelse med vejanlæg.

Fakta om Initiativ-pris 2018

Prisen uddeles som en hyldest til virkelysten, kreativiteten og skabertrangen blandt de mindre og mellem-store virksomheder i DI's medlemskreds.

De 19 vindere af initiativprisen i DI’s 19 Regionalforeninger dyster efterfølgende om at vinde den landsdækkende Initiativpris 2018. Den uddeles på DI’s årlige SMV-dag i januar måned.  

Hanne Merete Lassen

Hanne Merete Lassen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3868
  • Mobil +45 5136 3166
  • E-mail haml@di.dk

Relateret indhold