Det er afgørende for dansk økonomi og danske virksomheder, at pensionsalderen kan hæves i takt med levealderen, lyder det fra direktør i Dansk Industri, Kent Damsgaard.

13.11.18 DIB Nyheder

DI er stærkt bekymret over pensions-udmelding

DI-direktør Kent Damsgaard ser faresignaler i, at Dansk Folkeparti skaber usikkerhed om partiet står bag aftale, der hæver pensionsalderen.

Dansk Folkeparti sår i avisen Berlingske tirsdag tvivl om, hvorvidt partiet står bag den brede Velfærdsaftale, som gradvist vil hæve danskernes pensionsalder i takt med stigende levealder.

Flere økonomer advarer, og DI advarer kraftigt mod at sætte dansk økonomi og konkurrenceevne over styr.

- Danmark har i dag holdbare offentlige finanser og vores økonomi er godt rustet til fremtidens udfordringer. Men situationen er en helt, helt anden, hvis ikke Velfærdsaftalen står ved magt. Så vil vi i den grad se frem mod store budgetunderskud, som vil kræve enten stigende skatter og dermed svækket konkurrenceevne eller store offentlige besparelser, siger direktør Kent Damsgaard, DI.

Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen, fortæller til Berlingske, at partiet ikke ønsker, at pensionalderen stiger. 

- Det er ikke vores ønske, og lige nu er vores indstilling, at der ikke er grundlag for at hæve pensionen yderligere i 2020, siger han. 

Netop højere pensionalder anses som et bærende element i at sikre dansk økonomi mange år frem. Om to år skal Folketinget beslutte om pensionsalderen skal hæves i 2035 med yderligere et år til 69 år. 

Læs også: +50 årige fylder virksomheder

I rigtigt mange små og mellemstore virksomheder rundt omkring lokalt er man fuldstændig afhængig af, at seniorerne bliver lidt længere på arbejdsmarkedet Kent Damsgaard, Politisk direktør

Seniorer skal blive længere

Kent Damsgaard ser en klar udfordring af væksten i dansk økonomi og danske virksomheder med udmeldingen fra René Christensen.

- I rigtigt mange små og mellemstore virksomheder rundt omkring lokalt er man fuldstændig afhængig af, at seniorerne bliver lidt længere på arbejdsmarkedet, siger Kent Damsgaard.

Han påpeger yderligere, at der også internationalt vil blive lagt mærke til udmeldingen. Det skærper behovet for at sende en advarsel. 

- Der er stor tillid til dansk økonomi, men hvis ikke brede politiske aftaler om vores grundlæggende økonomi står ved magt, så udsætter Danmark sig selv for en helt ny type risiko – og det på et tidspunkt, hvor der er stor international usikkerhed både politisk og finansielt. Det vil vi på det kraftigste advarer imod, siger Kent Damsgaard.

Læs også: Ældre er lige så produktive som yngre

Kent Damsgaard

Kent Damsgaard

Politisk direktør

  • Direkte +45 3377 3090
  • Mobil +45 2585 3216
  • E-mail ked@di.dk

Relateret indhold