Omprioriteringsbidraget har været ved at tvinge erhvervsskolerne i knæ, så det er en god aftale regeringen og DF har indgået i dag, siger erhvervsuddannelseschef Lone Folmer Berthelsen, Dansk Industri (DI)

05.11.18 DIB Nyheder

DI: Rigtig godt at sløjfe besparelser på erhvervsskoler

DI hilser det særdeles velkomment, at regeringen og Dansk Folkeparti har indgået aftale om at sløjfe omproriteringsbidraget for erhvervsuddannelser.

Regeringen og Dansk Folkeparti blevet enige om at droppe det såkaldte omprioriteringsbidrag for landets erhvervsskoler. Dermed slipper de for at skulle finde to procent besparelser årligt på driftsbudgettet.

- Det er rigtig gode nyheder for erhvervsuddannelserne, siger erhvervsuddannelseschef Lone Folmer Berthelsen, Dansk Industri (DI) og fortsætter:

- Danmark har brug for, at der bliver uddannet flere faglærte, og det forudsætter, at virksomhederne kan samarbejde med erhvervsskoler med højt fagligt niveau og tilstrækkelige ressourcer. Omprioriteringsbidraget har været ved at tvinge erhvervsskolerne i knæ, så det er en god aftale regeringen og DF har indgået i dag.

Hun glæder sig nu til at se resultatet af de politiske forhandlinger, der pågår om erhvervsuddannelserne.

- Det er afgørende, at der også her afsættes midler til at finansiere de nødvendige initiativer, der skal tiltrække flere elever til erhvervsuddannelserne - unge såvel som studenter og voksne.

Og så ser hun gerne, at omprioriteringsbidraget også bliver afskaffet på de øvrige uddannelsesområder.

- Midler til uddannelser er en investering, der kommer os alle til gode og er nødvendig for Danmarks fremtid, siger Lone Folmer Berthelsen.

Lone Folmer Berthelsen

Lone Folmer Berthelsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4818
  • Mobil +45 4032 0943
  • E-mail lofb@di.dk

Relateret indhold