06.12.18 DIB Nyheder

Kvinde i topledelse: "Vær dig selv”

Gitte Kirkegaard, adm. direktør i Logitrans giver her seks konkrete svar på spørgsmål om at være kvindelig leder

1) Hvad er dit allerbedste råd til kvinder, der vil gøre lederkarriere?

Beslut dig for, at det er det du vil. Sæt dig et mål om, hvor du vil være om f.eks. fem år. Vær dig selv. Prøv ikke at gøre det, mændene gør. Udnyt dine kvindelige styrker i din ledelse og vær ikke bange for at skille dig ud.

2) Hvad er dit råd til mandlige ledere, der vil have flere kvinder i ledelsen?

Kik ud over dit eget netværk. Lav bevidst en bredere søgning, og tving dig selv til at tænke anderledes, end du plejer. Bed din HR-chef om at slette navne i CV’erne, så du ikke ubevidst lader dig påvirke af, om ansøgningen kommer fra en mand eller en kvinde. Ansæt på kvalifikationer!

3) Hvad skal der til for at få flere kvinder til at gøre lederkarriere?

Find eksempler på dygtige kvindelige leder, som yngre kvinder kan spejle sig i. Fortæl historien om, de spændende jobs og find rollemodeller, som både gør karriere og er mødre. Mange kvinder prioriterer deres børn frem for alt, inklusiv mig selv. Det kan sagtens lade sig gøre at være leder og mor.

4) Hvad har været din bedste oplevelse som kvindelig leder?

Jeg har en meget åben ledelsesstil og informerer medarbejderne meget. Jeg er ikke bange for at vise, at jeg også ”kun” er et menneske. Det skaber respekt og tillid. Jeg bliver ofte spurgt, om jeg vil holde et oplæg, og jeg tror, at det også skyldes, at jeg er kvinde i en udpræget mandeverden.

5) Hvad har været din største udfordring som kvindelig leder?

At jeg altid bliver målt og vejet mere end mænd i en lignende stilling. Jeg skal lige være den der tand bedre. Der bliver kigget lidt mere på de resultater, jeg skaber, og så bliver jeg ofte stillet spørgsmål, som man aldrig ville stille en mand. Det kan godt provokere mig.

6) Er der kvindelige ledere, der inspirerer dig?

Margrethe Vestager er en kvinde, som man som dansker kun kan være stolt af. Vores tidligere nationalbankdirektør Bodil Andersen, Karen Frøsig fra Sydbank, Jette Egelund fra VIPP og Susanne Hesselager fra Bel Air er alle eksempler på kvinder, som tør at skille sig ud.

Mette Fjord Sørensen

Mette Fjord Sørensen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3797
  • Mobil +45 5213 2312
  • E-mail mfj@di.dk

Relateret indhold