Servicevirksomheden Coor har i forbindelse med opnåelse af en rengøringskontrakt i Ikast-Brande Kommune forpligtet sig til at ansætte 15 mennesker på overførselsindkomst.

23.11.18 DIB Nyheder

Gode eksempler viser samarbejdets værdi

I Ikast-Brande er næsten 20 procent af befolkningen i den arbejdsdygtige alder på overførselsindkomst, og resultaterne af den kommunale aktivering er udeblevet. Nu indgår kommunen kontrakter med private virksomheder, der får flere i arbejde.

”Danmark vinder, når vi samarbejder.”

Sådan lyder overskriften på en ny kampagne, der gennem gode eksempler skal vise, at det skaber stor værdi, når private virksomheder samarbejder med det offentlige.

Kampagnen skydes i gang med en video fra Ikast-Brande Kommune, hvor næsten 20 procent af befolkningen i den arbejdsdygtige alder er på overførselsindkomst.

- Vi har prøvet mange ting omkring kommunal aktivering, og vi må sige, at resultaterne udebliver lidt. Derfor skulle vi prøve noget, vi ikke har gjort tidligere, forklarer kommunaldirektør Flemming Storgaard i videoen.

Det nye blev et samarbejde med servicevirksomheden Coor, der i forbindelse med opnåelse af en rengøringskontrakt i kommunen forpligtede sig til at ansætte 15 mennesker på overførselsindkomst til at hjælpe med at løse rengøringsopgaven.

- Hvis vi kunne give personerne en jobgaranti, så kunne vi måske lykkes med nogle ting, som vi ikke var lykkedes med før. Kommunen kan ikke give en jobgaranti, for vi er ikke i en vækstsituation, siger Flemming Storgaard.

Læs også: Nordjysk netværk skaffer udenlandske medarbejdere

Vi glæder os til nu over de næste ca. halvandet år at vise endnu flere eksempler frem, der kan vise værdien af samarbejdet og forhåbentlig inspirere til endnu flere spændende samarbejder Jakob Scharff, Branchedirektør

Jobgaranti var fuldstændig central

Den garanti har servicevirksomheden Coor til gengæld tilbudt at give som del af kontrakten med kommunen. Ifølge divisionsdirektør Annette Vindstrup er den fuldstændig central.

- Målet med det her er at bringe mennesker i job, og så har vi simpelthen skabt en løsning, hvor vi har tid og ressourcer nok til at lykkes med det, siger Annette Vindstrup.

Ifølge branchedirektør Jakob Scharff, DI Service, er eksemplet i videoen blot et af mange, der viser, hvor stort udbytte, det giver, når private og offentlige instanser arbejder sammen om løsninger.

- Vi glæder os til nu over de næste ca. halvandet år at vise endnu flere eksempler frem, der kan vise værdien af samarbejdet og forhåbentlig inspirere til endnu flere spændende samarbejder, siger Jakob Scharff.

Læs mere om "Danmark vinder, når vi samarbejder"

 

OFFENTLIG-PRIVAT TOPMØDE 2019

KL og DI afholder konference om offentlig-privat samarbejde mandag den 28. januar 2019 i Vejle.

Jakob Scharff

Jakob Scharff

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3996
  • Mobil +45 2112 9423
  • E-mail jasc@di.dk

Relateret indhold