Formand for DI Aalborg Peter Rindebæk (t.v.) uddelte tirsdag DI Aalborgs Initiativpris til virksomheden TIC og adm. direktør Torben K. Madsen (midten) sammen med Rebilds borgmester, Leon Sebbelin (RV).

01.11.18 DIB Nyheder

Hurtige fisk fra Grønland og Sydpolen bliver belønnet med initiativpris

Virksomheden TIC i Støvring hærdes med DI Aalborgs regionale initiativpris for at udvikle og effektivisere produktionslinjer fra Grønland til Sydpolen.

Det er ikke meget, man hører fra virksomheden Technodan Industrial Controls A/S (TIC) i Støvring. Ikke desto mindre bliver deres løsninger brugt til at effektivisere og automatisere produktionslinjer i hele verden. Deres betydning for industrien bliver nu hyldet med DI Aalborgs initiativpris 2018.

TIC udvikler automationsløsninger til en bred vifte af maskiner og anlæg. Det indebærer både hardware og programmering samt tavlebygning og el-montage. Virksomheden arbejder med flere brancher, men har siden etableringen i 1991 haft flest opgaver og projekter inden for fødevareindustrien. Det foregår i partnerskab med de virksomheder, som bygger maskinerne, og her er TIC’s indsigt og knowhow uvurderlig.

- Når vi sidder derhjemme med familien omkring middagsbordet, så tænker vi ikke altid over, hvordan vores bøffer og vores fiskefileter egentlig er havnet på bordet. TIC er en virksomhed, som med tekniske løsninger skaber velstyrede og effektive produktionslinjer. Alt andet lige er det med til at gøre blandt andet fødevare meget mere tilgængeligt for os forbrugere. Automation er et enormt afgørende element i enhver produktion, og derfor er TIC en velfortjent modtager af DI Aalborgs initiativpris, siger formand for DI Aalborg Peter Rindebæk.

Læs også: Jernbaner løber med Initiativprisen 2018

Fisken på disken hos McDonald’s

Fødevareproduktion foregår både til lands og til vands. Og et af de vigtige forretningsområder for TIC er store, moderne fisketrawlere. Det er ikke unormalt for en stor trawler at have mellem 100 og 150 elektriske motorer i deres procesanlæg, som kræver nøje styring. Blandt de fartøjer, som TIC har leveret automation til, er FT Alaska Ocean. Et af verdens største fiskefartøjer, som er kendt for at være McDonald’s fiskeleverandør. Alaska Ocean kan fange 300 tons sej om dagen, hvoraf en stor del ender som Filet-o-fish med pomfritter og cola.

Produktionslinjerne på fiskefartøjer adskiller sig fra andre produktionslinjer. Selve produktionen er meget varierende modsat slagterier på land eksempelvis, hvor der hele tiden er et stabilt flow på linjerne. Det stiller nogle andre krav til de løsninger, som leveres af TIC. Samtidig bevæger fartøjerne sig rundt i hele verden – fra den nordlige del af Canada og Grønland og helt ned til områder omkring antarktisk. Det stiller særlige krav til servicering af anlæggene. Adm. direktør for TIC Torben Kjergaard Madsen er ikke tvivl om, hvordan det er lykkedes at tilpasse sig sådanne forhold.

- Dygtige og loyale medarbejdere er vores vigtigste ressource. Teknisk og fagligt er vores folk på et meget højt niveau. De formår at være både teknikere, rådgivere og sparringspartnere. Og så er de altid klar på at rejse ud i den store verden – uanset om det er i Grønland eller ved Sydpolen, der er brug for vores hjælp, siger Torben Kjergaard Madsen.

Læs også: 15 minutters fejring – og så tilbage til arbejdet

Lærlinge tilfører værdi

Medarbejderne hos TIC er primært elektrikere samt teknikere med en videregående uddannelse som elinstallatør, automationstekniker eller maskinmester. Derfor gør virksomheden meget ud af deres lærlingeprogram. I øjeblikket er fire lærlinge i gang. Ud af en samlet medarbejderstab på knap 40 personer.

- Vores lærlinge er enormt vigtige for os. De tilfører stor værdi til virksomheden, og bliver kun dygtigere og dygtigere med tiden. Samtidig må vi erkende, at faglærte elektrikere ikke hænger på træerne. Derfor er det bare så vigtigt, at os, der har mulighed for det, bidrager til at uddanne nogle flere, siger Torben Kjergaard Madsen.

Medarbejderne hos TIC ser ud til at gå en lys fremtid i møde. Virksomheden er i en positiv udvikling med vækst på top- og bundlinje. En udvikling, som virksomheden forventer at fortsætte i de kommende år. Både til lands og til vands.

Læs også: Frisk morgenmadsvirksomhed rammer tidens trends og løber med DI Vestsjællands Initiativpris

Relateret indhold