06.12.18 DIB Nyheder

Kvindelig leder: ”Vær sikker på at du vil”

Lene Skole, CEO i Lundbeckfonden, giver her seks konkrete svar på spørgsmål om at være kvindelig leder

1) Hvad er dit allerbedste råd til kvinder, der vil gøre lederkarrierer?

Kvinder har i højere grad end mænd et reelt valg: karriere eller ikke karriere. Det er simpelthen mere legitimt for en kvinde at vælge karrieren til eller fra. Det er en luksus - brug den. Vær sikker på, at du vil karrieren og tænk igennem, hvad det kræver ud over det faglige.

2) Hvad er dit råd til mandlige ledere, der vil have flere kvinder i ledelsen?

Vælg altid den bedste person til jobbet. Og lad ikke antagelser stå i vejen. Hvorvidt du tror, den enkelte kvinde nu også har tid eller ønsker det næste skridt på karrierestigen, er ikke vigtigt. Lad hende selv finde ud af det.

3) Hvad skal der til for at få flere kvinder til at gøre lederkarrerier?

Tid. Det er et svar, jeg ikke altid får ros for, men jeg tror på, at andelen af kvinder i ledelser og bestyrelser helt naturligt vil stige. Der er så mange dygtige kvinder i erhvervslivet, så det skal nok komme. Det tager tid for alle at arbejde sig op gennem pipelinen til de absolutte topposter.

4) Hvad har været din bedste oplevelse som kvindelig leder?

De bedste oplevelser som leder får jeg, når mine medarbejdere leverer noget, der er endnu bedre end det, de selv troede muligt, fordi de arbejder sammen og er ambitiøse. Og så er jeg altid glad, når det lykkes at ansætte en rigtig stærk kandidat som topchef – eksempelvis i vores datterselskaber.

5) Hvad har været din største udfordring som kvindelig leder?

Det har ikke så meget med mit køn at gøre, men nogle gange er det faktisk en stor udfordring at være en god leder i opgangstider. Når det går godt, er det sværere at motivere, fordi man lettere møder holdningen: Hvorfor skal vi ændre på noget, når vi i forvejen er så hammergode til det, vi gør?

6) Er der kvindelige ledere, der inspirerer dig?

Der er mange dygtige kvindelige ledere derude i dag, og de inspirerer mig på hver deres måde. Om det er en Pernille Erenbjerg (tidl. TDC), en Britt Meelby (Hempelfonden), en Marianne Wiinholt (Ørsted) eller en Eva Berneke (KMD), så har de hver deres at byde på og er lige så forskellige som mandlige ledere. 

Mette Fjord Sørensen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3797
  • Mobil +45 5213 2312
  • E-mail mfj@di.dk

Relateret